Pčelari ponovo među osnovcima u Osečini

Udruženje pčelara „Pera Jovanović Komirićanac“ iz Osečine nastavlja promociju pčelarstva u svojoj opštini. Povodom toga 25.11.2021. godine predsednik udruženja Aleksandar Nikolić posetio je, po drugi put ove godine, Obrazovno-vaspitni centar „Braća Nedić“ Osečina.

Učenicima sedmog razreda, na času odeljenjske zajednice u prisustvu odeljenjskog starešine, Nikolić je govorio da pčele nisu samo proizvođači meda, o njihovom značaju u oprašivanju biljaka, opstanku biljnih vrsta, ekosistema kao i opstanku samog čoveka.

U toku izlaganja pokazane su slike ljudi u svetu koji oprašuju svoje voćnjake jer nemaju pčele i na taj način naglašen značaj očuvanja pčelinjih vrsta kod nas. Učenici su pokazali zavidno znanje o anatomiji pčele, ali su i bili iznenađeni saznanjem o tako velikom značaju ovog insekta za celu planetu.
Tokom druženja učenici su postavljali zanimljiva pitanja vezana za pčelarstvo, a na samom kraju posete svim prisutnima podeljene su majice sa logom udruženja.

Sredstva za izradu majica finansirala je Opština Osečina na čelu sa predsednikom gospodinom Nikolom Tomićem, kome se na ovaj način još jednom zahvaljujemo.
Posebnu zahvalnost dugujemo i predseniku SPOS gospodinu Rodoljubu Živadinoviću čijom je posetom 28.8.2021.godine i održavanjem tribine o radu SPOS u okviru Sajma šljiva u Osečini skrenuta pažnja lokalnoj zajednici na značaj i rad udruženja.


Predsednik PU
Aleksandar Nikolić

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …