Isplaćena novčana pomoć za porodilje

U sali Skupštine opštine Osečina 28.01.2022. godine, predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić, uručio je jednokratnu novčanu pomoć roditeljima dece koja su rođena od 01.07.2021 do 31.12.2021 godine, a imaju prebivalište na teritoriji opštine Osečina.

Na osnovu podnetih zahteva novčanu pomoć su dobili roditelji 32 bebe.
Isplaćena novčana pomoć za prvo dete je 33.024,00 din, za drugo dete 49.536,00 din, za treće 66.048,00 din, za četvrto 79.258,00 din, za peto 95.110,00 din a za šesto dete 114.132,00 dinara.

“Jedini način da naša opština opstane i da se broj stanovnika poveća je da imamo što više dece, da poboljšamo privredni razvoj opštine i opšte uslove života stanovnika-puteve, struju, vodu i ostalo kako bi mladi ljudi ostali ovde u svom mestu, u svojim selima. Opština Osečina je preduzela niz mera za unapređenje socijalne politike i to su pored dodele jednokratne novčane pomoći porodiljama i podela autosedišta koja će biti u drugoj polovini februara 2022. za decu radi unapređenja bezbednosti na putevima; zatim besplatne knjige za prvi razred osnovne i srednje škole; besplatan boravak na bazenima za decu osnovnog obrazovanja; besplatan boravak u vrtiću za svako treće dete, decu sa invaliditetom, decu samohranih roditelja i decu sa predlogom centra za socijalni rad; besplatan prevoz učenika osnovnog obrazovanja; dodela paketića za decu sa invaliditetom i svu decu u predškolskoj ustanovi; sredstva od novogodišnje rasvete i ove godine će biti preusmerena na lečenje dece sa invaliditetom i teškim bolestima i tu praksu ćemo nastaviti i sledeće godine”, istakao je predsednik opštine.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …