“PAŽLJIVKO” za prvake i predškolce u Osečini

U sklopu kampanje ”Pažljivko” posvećene bezbednosti dece u saobraćaju koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja, danas su svi učenici prvog razreda osnovne škole sa teritorije opštine Osečina dobili na poklon knjigu ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”, dok su predškolci na istu temu dobili bojanke. Poklone su, ispred Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Osečina, uručile Biljana Mićić, zamenica predsednika opštine i savetnik na inspekcijskim poslovima, Suzana Gligorić.

U knjizi su obuhvaćene sve one najvažnije, životne lekcije, koje deca treba da savladaju kako bi bila bezbednija u saobraćaju. Obrađene su teme vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla, ponašanje na selu i prelazak preko pruge. Dakle, opisane su sve situacije u kojima se deca mogu naći, bilo samostalno, u društvu ili sa nekim starijim.

Predškolci su od Agencije dobili i bojanke uz koje će na zanimljiv i kreativan način moći lako da usvoje pravilno  ponašanje u različitim situacijama, koje je za njih kao učesnike u saobraćaju bezbedno.    

Takođe, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Osečina, svojim programom opredeljuje sredstva svake godine kada je u pitanju unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece svih uzrasta kao i preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao što je nabavka sigurnosnih autosedišta za bebe iz edukaciju roditelja za pravilnu upotrebu, postavljanje ležećih policajaca u zonama škole,  nabavka i postavljanje svetlosnih solarnih treptača “đaci na putu” i edukcija mladih u vezi bezbednosti saobraćaja i upoznavanja sa odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …