LEPA REČ I PRIRODA

Sinoć je u velikoj čitaonici Biblioteke održano književno veče pod nazivom „Lepa reč i priroda“. Organizatori programa su zavičajna pesnikinja Jelena Bradonjić i zdravičarka Dragica Janković, a Biblioteka je bila domaćin. Ova aktivnost rezultat je lepe saradnje, uzajamnog uvažavanja i prijateljstva Biblioteke i zavičajnih stvaraoca.

Pod svodom Narodne biblioteke Osečina okupilo se 14 književnih stvaralaca iz Podgorine, Novog Sada, Deča, Preljine, Valjeva, Loznice i Кrupnja, koji su brojnim poklonicima pisane reči predstavili samo delić onoga što su objavili ili još uvek čuvaju u rukopisima.
O svojim nadanjima, čežnjama, snovima, tananim treptajima, slikama svakodnevice ,pričama iz detinjstva, sa kućnog ognjištva, kazivali su :Jelena Bradonjić, Dragica Janković, Ivana Nenadović, Brankica Zarić, Milomir Obradović, Gordana Jović, Svetlana Gajić, Zorica Rajkova Lukić, Ljiljana Bralović, Divna Ivanović, Toma Ivanović, Jelica Zeljić, najmlađa učesnica Slađana Vasiljević je pobrala najviše simpatija i aplauza.
Na godišnjem nivou, Biblioteka redovno podržava zavičajne pisce i pesnike kroz književne programe, konkurs „Takmičenje zdravičara“, izdžavačku delatnost i štampanje knjiga. Кruna podrške je „Podgorska čitanka “ Ostoje Prodanovića, koja je izdavački poduhvat Biblioteke u 2021. godine, a u okviru nje su predstavljeni pisci i pesnici sa ovog prostora, koji su stvarali u 19, 20. i 21. veku.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …