KONKRETNI PLANOVI ZA ODLAGANjE KOMUNALNOG OTPADA

U Opštini Krupanj održan je sastanak predstavnika lokalnih samouprava uključenih u projekat Regionalnog centra za upravljanje komunalnim otpadom „Eko-Tamnava“ d.o.o. Ub. Sastanku su prisustvovali načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predsednik Opštine Osečina Nikola Tomić, predsednik Opštine Krupanj Ivan Isailović, predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović, predsednik Opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić i direktor preduzeća „Eko-Tamnava“ Zoran Petrović sa saradnicima.

Predsednici opština upoznali su se sa planom za izgradnju Regionalne deponije „Kalenić“ kao i sa sledećim koracima za realizaciju ovog projekta. U prethodnom periodu urađena je studija opravdanosti za opštine koje učestvuju u projektu. Grad Loznica nastupaće samostalno, odnosno svoj otpad će voziti direktno na deponiju „Kalenić“. Kako je ranije dogovoreno, transfer stanica i reciklažno dvorište biće izgrađeni na teritoriji opštine Osečina, gde će se vršiti selekcija otpada odakle će se dalje transportovati ka regionalnoj deponiji. Svaka opština dobiće kante za razvrstavanje komunalnog otpada i po najmanje jedan kamion za njegov transport. Obaveza lokalnih samouprava je da odrede lokacije za izgradnju reciklažnog dvorišta i rešavanje imovinskih odnosa.

Na sastanku je predložen plan da reciklažna dvorišta budu pravljena tipska u svim opštinama i identično opremljena, čime će se uštedeti na troškovima za izradu projektne dokumentacije.

Sledeći sastanak je najavljen u Osečini i tom prilikom će biti prikazana video prezentacija celog projekta, sa detaljnim objašnjenjem o načinu prikupljanja otpada, od primarne selekcije u domaćinstvima do krajnjeg odredišta Regionalne deponije. Početak radova očekuje se u četvrtom kvartalu 2021. godine, a završetak do kraja 2023. godine.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …