Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava u poseti Kolubarskom okrugu

Predstavnici Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, posetili su  Valjevo i održali sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava Kolubarskog okruga, Centra za socijalni rad, Policijske uprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnicima nacionalnih manjina i civilnog društva.
Tema sastanka je bila sagledavanje stanja u ovim oblastima u Kolubarskom okrugu. 

Iz opštine Osečina sastanku su prisustvovali predsednik opštine Osečina Nikola Tomić, zamenica predsednika opštine Biljana Mićić i direktorka Centra za socijalni rad “Napredak” Osečina, Jovana Milanović.
Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, ono po čemu se u ovoj oblasti opština Osečina ističe i što predstavlja primer dobre prakse, je zapošljavanja Roma kao i koordinatora za romska pitanja, koji bi trebalo u narednom periodu da bude primljen u stalni radni odnos.

Po planu rada Ministarstva, koje je odobreno na sednici odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne Skupštine Republike Srbije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je alat lokalnim samoupravama iz delokruga svojih nadležnosti, kao i iz oblasti održivog razvoja.
Razgovarano je o opštem stanju ljudskih i manjinskih prava, o društvenom dijalogu.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …