Stiže nam 16. Sajam šljiva u Osečini

Nakon prošlogodišnjeg skromnog obeležavanja Sajma šljiva u Osečini, ove godine za 16. Sajam posetioce očekuje bogat i raznovrstan program.

Ova kulturno privredna manifestacija uvek se organizuje u poslednjoj nedelji avgusta, a cilj je prezantacija kraljice voća-ŠLJIVE.

Sajamski dani počinju predstavljanjem knjige Ognjena Pudara 24. avgusta, a u četvrtak, 26. avgusta, pre potpaljivanja sušare predviđeno je otvaranje dve izložbe- “Sveti Vladika Nikolaj-Osečina od zla odsečena” i “Kuvarice, zlato moje, tebe hvali jelo tvoje”.

Za razliku od prethodnih godina veče potpaljivanja sušare upotpuniće nastup domaćih KUD-ova kao i koncert muzičara iz Osečina koji će posetiocima izvoditi najlepše narodne pesme.

Za sve dana Sajma u hali Sportskog centra biće izloženi najbolji proizvodi od šljiva lokalnih poljoprivrednika -rakija, dzem, pekmez, slatko od šljiva, šljivani kolači, karaban i mnogi drugi specijaliteti kao i štandovi privrednih proizvođača.

Tu su i izložba mehanizacije, sadnog materijala, kuvanje pekmeza, sušenje šljive, pečenje i degustacija rakije, izložba Zlatne ruke, Trg starih zanata i mnogi drugi sadržaji.

Nakon svečanog otvaranja Sajma u petak 27. avgusta, u popodnevnim satima za najmlađe biće organizovan maskenbal, zatim vaterpolo utakmica i za kraj prvog dana Sajma spektakularan koncert Dragane Mirković na fudbalskom igralištu.

Drugog dana Sajma 28.08. na platou Narodne biblioteke biće održano takmičenje zdravičara, dodela nagrada u okviru nagradne igre posetiocima Zlatnih ruku, dok će u motelu Sportskog centra biti održano predavanje i okrugli sto iz oblasti pčelarastva.

U 15 časova, na betonskom igralištu, za mlade i decu nastupiće popularna jutjub zvezda Anna Lazarević, face painting, zatim sledi svečani defile, takmičenje u obaranju ruku i žurka na bazenima Sportskog centra uz DJ Hoffmana.

U nedelju u jutarnjim satima biće održan šahovski turnir, a zatim u 15.00 časova dodela nagrada najboljim izlagačima i proizvođačima proizvoda od šljiva.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …