„NAJBOLJE VREME DA SE POSADI DRVO BILO JE PRE DVADESET GODINA. DRUGO NAJBOLJE VREME JE SADA!“

Akcija „Posadi svoj hlad“ po prvi put uspešno je realizovana u opštini Osečina, na Trgu braće Nedić,  u saradnji sa NVO Razvojni centar. U okviru akcije podeljeno je 110 sadnica belog jasena.

Građani, među kojima je najviše bilo mladih došli su po svoj hlad, svoj kiseonik. U obavezi su da je posade u svom posedu, i ukoliko imaju mogućnost da se nakon sadnje fotografišu pored sadnice i objave na društvenim mrežama  kao dokaz da su je zaista i posadili.

Akciji su se odazvale osnovne škole i predškolska ustanova Lane.

Opština Osečina je rešila da se priključi ovoj akciji koliko zbog očuvanja životne sredine, toliko i zbog toga da iza nas našoj deci i unucima, ostavimo jednu lepu uspomenu, priču. U septembru nas čeka još jedna podela, nastojaćemo da svaki put podržimo akciju i da ovo postane naša tradicija.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Počinje razvrstavanje ambalažnog otpada u opštini Osečina: borba za čistiju i zdraviju sredinu (foto + video)

Selektivno razvrstavanje otpada nam omogućava prikupljanje sekundarnih sirovina koje se mogu reciklirati, odnosno ponovo iskoristiti …