Od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja OVC ” Braća Nedić” dobila IKT opremu u vrednosti od 3.600.000,00 dinara

U okviru jednog od projekata ,,Digitalna škola” koje sprovodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja OVC ” Braća Nedić” je opremljena informaciono komunikacionom tehnologijom u vrednosti od 3,6 miliona dinara.

IKT oprema sadrži 30 TESLA lap-top računara, 18 BENK projektora i 18 pokretnih nosača za lap-topove i projektore.

Informaciono-komunikacione tehnologije su oruđe koje bi trebalo da olakša postizanje ciljeva obrazovanja.
One omogućavaju dodatne prilike za učenje kako na različitim nivoima formalnog obrazovanja, tako i u kontekstu celoživotnog učenja.

Uporedo kontinuiranom primenom digitalnih tehnologija unapređuje se proces konstrukcije i primene znanja. Digitalne tehnologije imaju potencijal da doprinesu ideji pravednosti u obrazovanju, kreirajući prilike za učenje upravo za one učenike koji su u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Opremljenost škola odgovarajućom IKT infrastrukturom, posedovanje uređaja i povezanost na internet, ali i fleksibilnost fizičkog prostora tokom korišćenja tehnologije prestavljaju osnovne preduslove za realizaciju inovativnih pristupa nastavi i učenju.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …