Andriću i Radoviću u čast!!

Na dan kada je 1961. godine, naš Ivo Andrić, dobio Nobelovu nagradu za svoje celokupno stvaralaštvo u saradnji sa našim prijateljima- profesorima i učenicima Osnovne škole „Vojvoda Mišić“ iz Pecke u IO Bilioteke Osečina u Peckoj, slavili smo i Andrićevu nagradu i njegov rođendan, koji je u ovom mesecu, mesecu knjige i biblioteka. Naš čitalački izazov ovog meseca i godine posebnu pažnju posvećuje Andriću, ali i jednom drugom, rekli bismo, omiljenom dečjem piscu, Dušku Radoviću koji bi ove godine proslavio stoti rođendan.
Našim zajedničkim aktivnostima juče smo se zabavljali, uživali, učili i na taj način slavili njegov rođendan, njegovo stvaralaštvo.

Uvek govorimo o Dušku Radoviću, njegova dela deo su obaveznog školskog programa i to onaj deo programa kojem se svi zajedno radujemo. Ove godine posebno, sve škole naše zemlje, sve biblioteke, svi đaci, nastavnici, svi oni koji vole lepu reč, govore sa poštovanjem o velikom piscu, aforističaru, novinaru, scenaristi.

Učenici petog razreda i članovi dramske sekcije, u saradnji sa Bibliotekom Osečina, školskom bibliotekom i likovnom sekcijom, u slavu i čast velikog pisca i čoveka, juče su recitovsli njegove stihove, govorili njegove aforizme, napravili panoe i ilustrovali motive iz njegovih dela. A za kraj ove rođendanske godine spremamo i predstavu „Кapetan Džon Piplifoks“.
Mogli bismo na kraju potvrditi da mi umemo da se radujemo – učenici i profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Jokić proveli su divan dan IO Biblioteke Osečina u Peckoj, čuli su prelepe pesme i dobre recitatore, smejali se i zamislili slušajući Duškove najlepše misli. Naše aktivnosti nastavljamo do kraja ovog meseca.

Hvala našim prijateljima i saradnicima iz Osnovne škole „Vojvoda Mišić“ i hvala pedagogu Mariji Petrović, koja je nas je i juče, kao i uvek, podržala.

Još jednom, zajedničkim snagama:
Aktiv srpskog jezika
Aktiv učitelja
Biblioteka Osečina
Školska biblioteka i
Likovna sekcija
Potvrdili su da “КO UME DA SE RADUJE IMA SE ČEMU I RADOVATI.”
Mi mislimo da umemo. A mnogo čemu imamo ovih dana da se radujemo.

Check Also

Akcija sakupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja

Udruženje SECPA, koje okuplja renomirane svetske proizvođače sredstava za zaštitu bilja, uspostavilo je sistem zbrinjavanja …