Andriću i Radoviću u čast!!

Na dan kada je 1961. godine, naš Ivo Andrić, dobio Nobelovu nagradu za svoje celokupno stvaralaštvo u saradnji sa našim prijateljima- profesorima i učenicima Osnovne škole „Vojvoda Mišić“ iz Pecke u IO Bilioteke Osečina u Peckoj, slavili smo i Andrićevu nagradu i njegov rođendan, koji je u ovom mesecu, mesecu knjige i biblioteka. Naš čitalački izazov ovog meseca i godine posebnu pažnju posvećuje Andriću, ali i jednom drugom, rekli bismo, omiljenom dečjem piscu, Dušku Radoviću koji bi ove godine proslavio stoti rođendan.
Našim zajedničkim aktivnostima juče smo se zabavljali, uživali, učili i na taj način slavili njegov rođendan, njegovo stvaralaštvo.

Uvek govorimo o Dušku Radoviću, njegova dela deo su obaveznog školskog programa i to onaj deo programa kojem se svi zajedno radujemo. Ove godine posebno, sve škole naše zemlje, sve biblioteke, svi đaci, nastavnici, svi oni koji vole lepu reč, govore sa poštovanjem o velikom piscu, aforističaru, novinaru, scenaristi.

Učenici petog razreda i članovi dramske sekcije, u saradnji sa Bibliotekom Osečina, školskom bibliotekom i likovnom sekcijom, u slavu i čast velikog pisca i čoveka, juče su recitovsli njegove stihove, govorili njegove aforizme, napravili panoe i ilustrovali motive iz njegovih dela. A za kraj ove rođendanske godine spremamo i predstavu „Кapetan Džon Piplifoks“.
Mogli bismo na kraju potvrditi da mi umemo da se radujemo – učenici i profesorka srpskog jezika i književnosti Ana Jokić proveli su divan dan IO Biblioteke Osečina u Peckoj, čuli su prelepe pesme i dobre recitatore, smejali se i zamislili slušajući Duškove najlepše misli. Naše aktivnosti nastavljamo do kraja ovog meseca.

Hvala našim prijateljima i saradnicima iz Osnovne škole „Vojvoda Mišić“ i hvala pedagogu Mariji Petrović, koja je nas je i juče, kao i uvek, podržala.

Još jednom, zajedničkim snagama:
Aktiv srpskog jezika
Aktiv učitelja
Biblioteka Osečina
Školska biblioteka i
Likovna sekcija
Potvrdili su da “КO UME DA SE RADUJE IMA SE ČEMU I RADOVATI.”
Mi mislimo da umemo. A mnogo čemu imamo ovih dana da se radujemo.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …