Od Ministarsva kulture 38 miliona dinara: Nastavljaju se radovi na adaptaciji bioskopske sale Narodne biblioteke Osečina

Na konkursu pod nazivom GRADOVI U FOKUSU 2022, raspisanom od strane Ministarstva kulture i
informisanja, Opštini Osečina odobrena su sredstva u iznosu od 38.000.000,00 dinara za nastavak građevinskih radova na adaptaciji bioskopske sale Narodne biblioteke Osečina.

“Ovim putem iskazujem veliku zahvalnost ministarki kulture i informisanja Maji Gojković koja je u toku posete opštini Osečina u martu ove godine i obilaska radova na prvoj fazi adaptacije i rekonstrukcije bioskopske sale prepoznala našu potrebu da Narodnu biblioteku Osečina, naše Kulturno srce Podgorine obnovimo i sačuvamo od propadanja. Ovim sredstvima rešićemo najveći problem, izvođenjem najskupljih radova na ovom objektu, a to je zamena krova i potrebnih instalacija.

Ova ogromna podrška Ministarstva kulture i informisanja na čelu sa ministarkom Majom Gojković pokazuje odgovornu politiku naše Vlade i države da jednako razvijaju sve krajeve naše zemlje u svim oblastima”, izjavio je predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

Check Also

Za osečinske mališane uskoro novo dvorište i igralište u PU “Lane” Osečina

Mališane Predškolske ustanove “Lane” iz Osečine uskoro će obradovati izgradnja modernog i bezbednog dvorišta sa …