Od Ministarsva kulture 38 miliona dinara: Nastavljaju se radovi na adaptaciji bioskopske sale Narodne biblioteke Osečina

Na konkursu pod nazivom GRADOVI U FOKUSU 2022, raspisanom od strane Ministarstva kulture i
informisanja, Opštini Osečina odobrena su sredstva u iznosu od 38.000.000,00 dinara za nastavak građevinskih radova na adaptaciji bioskopske sale Narodne biblioteke Osečina.

“Ovim putem iskazujem veliku zahvalnost ministarki kulture i informisanja Maji Gojković koja je u toku posete opštini Osečina u martu ove godine i obilaska radova na prvoj fazi adaptacije i rekonstrukcije bioskopske sale prepoznala našu potrebu da Narodnu biblioteku Osečina, naše Kulturno srce Podgorine obnovimo i sačuvamo od propadanja. Ovim sredstvima rešićemo najveći problem, izvođenjem najskupljih radova na ovom objektu, a to je zamena krova i potrebnih instalacija.

Ova ogromna podrška Ministarstva kulture i informisanja na čelu sa ministarkom Majom Gojković pokazuje odgovornu politiku naše Vlade i države da jednako razvijaju sve krajeve naše zemlje u svim oblastima”, izjavio je predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …