Infrastruktura za bolji kvalitet života: Sredstvima Evropske unije do rekonstrukcije krova starog dela PU “Lane”

Opština Osečina je učešćem na Programu podrške Evropske unije razvoju opština-EU PRO Plus dobila sredstva u iznosu od 73.326,00 eura za sufinansiranje rekonstrukcije krova starog dela Predškolske ustanove “Lane”. Učešće opštine u ovom projektu iznosi 12.587,00 eura.

“Rekonstrukcijom krova na starom delu naše predškolske ustanove rešićemo ogroman problem prokišnjavanja sa kojim se godinama borimo. Završetkom ovih radova i otvaranjem dograđenog dela ustanove nakon dobijanja upotrebne dozvole dobićemo kompletno opremljenu i rekonstruisanu zgradu, u kojoj će naša deca imati odlične uslove za rast i razvoj”, izjavila je direktorka PU “Lane” Dušica Grujičić.

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić istakao je da je ulaganje u najmlađe stanovnike naše opštine kao i u njihovo obrazovanje i vaspitanje najbolja investicija:

“Opština poslednjih godina intezivno radi na unapređenju kvaliteta života dece Osečine. Na njihovo obrazovanje i vaspitanje pored porodičnog doma znatno utiče i vreme koje provedu u predškolskoj ustanovi. Zbog toga nam je bitno da našoj deci pružimo što bolji kvalitet javnih usluga kako bi odrasli u što bolje, obrazovane i društveno korisne ljude. Posebno sam ponosan što smo kao opština od početka godine učestvovali na jedanaest javnih poziva a sredstva za sada dobili za osam projekata. Koristim svaku priliku da se zahvalim i domaćim i stranim donatorima, jer Opština sama iz sopstvenih sredstava ne bi mogla realizovati sve ove projekte”.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …