Infrastruktura za bolji kvalitet života: Sredstvima Evropske unije do rekonstrukcije krova starog dela PU “Lane”

Opština Osečina je učešćem na Programu podrške Evropske unije razvoju opština-EU PRO Plus dobila sredstva u iznosu od 73.326,00 eura za sufinansiranje rekonstrukcije krova starog dela Predškolske ustanove “Lane”. Učešće opštine u ovom projektu iznosi 12.587,00 eura.

“Rekonstrukcijom krova na starom delu naše predškolske ustanove rešićemo ogroman problem prokišnjavanja sa kojim se godinama borimo. Završetkom ovih radova i otvaranjem dograđenog dela ustanove nakon dobijanja upotrebne dozvole dobićemo kompletno opremljenu i rekonstruisanu zgradu, u kojoj će naša deca imati odlične uslove za rast i razvoj”, izjavila je direktorka PU “Lane” Dušica Grujičić.

Predsednik opštine Osečina Nikola Tomić istakao je da je ulaganje u najmlađe stanovnike naše opštine kao i u njihovo obrazovanje i vaspitanje najbolja investicija:

“Opština poslednjih godina intezivno radi na unapređenju kvaliteta života dece Osečine. Na njihovo obrazovanje i vaspitanje pored porodičnog doma znatno utiče i vreme koje provedu u predškolskoj ustanovi. Zbog toga nam je bitno da našoj deci pružimo što bolji kvalitet javnih usluga kako bi odrasli u što bolje, obrazovane i društveno korisne ljude. Posebno sam ponosan što smo kao opština od početka godine učestvovali na jedanaest javnih poziva a sredstva za sada dobili za osam projekata. Koristim svaku priliku da se zahvalim i domaćim i stranim donatorima, jer Opština sama iz sopstvenih sredstava ne bi mogla realizovati sve ove projekte”.

Check Also

Obeležena godišnjica pogibije Pilota pukovnika Milenka Pavlovića

Na današnji dan pre tačno 24 godine, na nebu iznad Valjeva herojski je poginuo pukovnik …