Rekordan odziv za vakcinaciju u Osečini i Peckoj

Nakon što se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić vakcinisao u Rudnoj Glavi, u toku današnjeg dana u Domu zdravlja Osečina  vakcinisan je najveći broj ljudi od početka imunizacije, čak 196! Vakcinaciju su izvodila dva tima u prostorijama Doma zdravlja Osečina i jedan tim u Zdravstvenoj stanici Pecka. Najveći broj datih prvih doza vakcina su kineskog proizvođača Sinopharm, a dato je i 13 drugih doza Sinopharm-a i 30 doza vakcine proizvođača Phizer.

Dr Jelena Milutinović, načelnik službe opšte medicine, apelovala je na građane da se vakcinišu, jer je to jedini pravi način da se  zaustavi širenje virusa i da se što pre vratimo normalnom načinu života.

“Građani imaju mogućnost da se za vakcinaciju prijave preko E uprave, kol centra RS i kol centra Opstine Osečina, a u narednim danima će imati priliku da se vakcinišu i bez zakazivanja vakcinom kineskog proizvodjača Sinopharm, a  najverovatnije i Fajzerovom vakcinom.”

Takođe, dr Milutinović je napomenula da su hronični bolesnici prioritet i da za sve nedoumice oko izbora vakcine pacijenti mogu da se jave svom izabranom lekaru ili lekaru specijalisti.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …