Upisom u OVC “Osečina” do kvalitetnog obrazovanja i zaposlenja

Glavni  zadatak svake obrazovne ustanove jeste da vodi racuna o nacinu i kvalitetu obrazovanja, uslovima obrazovanja i ostvarenosti ciljeva sistema obrazovanja i vaspitanja.

Obrazovno-vaspitni centar „Osečina“ kao obrazovna ustanova koja ostvaruje razlicite nivoe obrazovanja, od osnovnog do srednjeg, uključujući različite obrazovne profile za sticanje stručnih zvanja, vestina i umeća, svoj obrazovni rad ostvaruje uz pomoc stručnog nastavnog kadra, savremene opremljenosti kabineta, ali i visokim procentom prolaznosti upisa na fakultete, učešća učenika na mnogobrojnim takmičenjima i sportskim aktivnostima koje rezultira velikim brojem osvojenih nagrada.

Poslednjih  godina škola vodi računa o interesovanjima učenika, njihovim željama i vizijama usmerenim ka poslovnim ciljevima, ali i potrebama tržišta za određenim zanimanjima i obučenim profilima rada na teritoriji naše opštine, ali i čitavog Kolubarskog okruga. Shodno tome, škola bira i otvara smerove obrazovnih profila prema interesovanjima kroz razgovore sa učenicima.

Ove godine, učenicima škola nudi  četvorogodišnji smer obrazovnog profila turističko-hotelijerski tehničar, orijentisan ka sticanju visokog nivoa znanja stranih jezika, ali i stručnosti i profesionalnosti kroz praktičnu nastavu u hotelu visoke kategorije na Kopaoniku sa kojim škola ima potpisanu poslovnu saradnju kao i mogućnosti za dalje školovanje na fakultetima.

Takođe, škola upisuje i kombinovano odeljenje trogodišnjeg zanimanja trgovac-kuvar, kao jedno veoma traženo i zastupljeno zanimanje. Program pohadjanja trogodišnjeg zanimanja trgovac pored redovne nastave, sastoji se u obavljanju praktične nastave van škole u trgovinskim lancima kompanije „Europrom“ kako u Osečini, tako i u maloprodajnim objektima u Peckoj i Zavlaci, gde najbolji učenici dobijaju ponudu za zaposlenje.

Pored 15 učenika trogodišnjeg zanimanja trgovac, škola upisuje i 15 učenika zanimanja kuvar koje je prema podacima Službe za zapošljavanje Kolubarskog okruga zanimanje koje je najviše traženo i gde nema kuvara sa stečenom diplomom bez posla. Ono po čemu je škola specifična i posebna je veliki broj časova praktične nastave koja se odvija u školskoj kuhinji, u ugostiteljskim objektima naše opštine  i kuhinji hotela „Zoned“ na Kopaoniku, gde učenici dobijaju mogućnost da unovče svoje stečeno zvanje.

Obrazovno-vaspitni centar „Osečina“ kao škola akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavlja dobru investiciju u budući posao kako kroz kvalitetno obrazovanje tako i kroz mogućnost zaposlenja nakon završetka praktične nastave.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …