DA SVAKO DETE IMA PRAVO NA VRTIĆ

Opština Osečina je učestvovala u Javnom pozivu za podnošenje zahteva jedinica lokalne samouprave za raspodelu sredstava iz Budžetskog fonda kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Odobrena su sredstva u iznosu od 7 miliona za infrastrukturni projekat “Završetak radova na dogradnji Predškolske ustanove „Lane“ Osečina”.
Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, sredstva od MDULS, biće dovoljna za završetak radova, deo građevinskih radova i instalacija, čime bi dograđeni deo ustanove mogao da se u potpunosti koristi.
„Opština Osečina je krajem 2020. godine pristupila realizaciji projekta Dogradnje i rekonstrukcije Predškolske ustanove Lane – dva boravka za decu i kancelarijski prostor, sa ciljem obezbeđenja adekvatnih uslova za vaspitno-obrazovni rad i povećan obuhvat dece predškolskog uzrasta.

Radovi su započeti sredstvima MDULS sa 4,5 miliona dinara i 5,3 miliona dinara iz budžeta opštine, što je bilo dovoljno za I i II fazu radova.
Preostali radovi, unutrašnje uređenje, keramičarski, vodovodni, instalacioni radovi, biće urađeni do kraja tekuće godine.
Realizacijom ovog značajnog infrastrukturnog projekta, stvaramo uslove za povećan obuhvat dece i jednaku dostupnost predškolskog vaspitanja.
Predškolska ustanova je institucija od važnog značaja za rast i razvoj dece i kao takva zauzima važno mesto u lokalnoj zajednici. Povećanjem prostornih kapaciteta stvaraju se uslovi za unapređenje rada i kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Sada sa sigurnošću možemo reći da je upis u vrtić omogućen za svu decu sa teritorije opštine Osečina.

Važno je napomenuti da su u pripremi projekta učestvovali zaposleni iz opštinske uprave, čime smo dodatno uštedeli na izdvajanju za angažovanje drugih lica u pripremi dokumentacije“, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.
Iz MDULS je napomenuto da će trošenje sredstava biti strogo kontrolisano i da će obilaziti faze realizacije projekta. Ministarka Marija Obradović je navela da je suština da novac bude utrošen za bolje funkcionisanje gradova i opština koji moraju biti servis i građana i privrede u Srbiji.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …