DA SVAKO DETE IMA PRAVO NA VRTIĆ

Opština Osečina je učestvovala u Javnom pozivu za podnošenje zahteva jedinica lokalne samouprave za raspodelu sredstava iz Budžetskog fonda kod Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Odobrena su sredstva u iznosu od 7 miliona za infrastrukturni projekat “Završetak radova na dogradnji Predškolske ustanove „Lane“ Osečina”.
Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, sredstva od MDULS, biće dovoljna za završetak radova, deo građevinskih radova i instalacija, čime bi dograđeni deo ustanove mogao da se u potpunosti koristi.
„Opština Osečina je krajem 2020. godine pristupila realizaciji projekta Dogradnje i rekonstrukcije Predškolske ustanove Lane – dva boravka za decu i kancelarijski prostor, sa ciljem obezbeđenja adekvatnih uslova za vaspitno-obrazovni rad i povećan obuhvat dece predškolskog uzrasta.

Radovi su započeti sredstvima MDULS sa 4,5 miliona dinara i 5,3 miliona dinara iz budžeta opštine, što je bilo dovoljno za I i II fazu radova.
Preostali radovi, unutrašnje uređenje, keramičarski, vodovodni, instalacioni radovi, biće urađeni do kraja tekuće godine.
Realizacijom ovog značajnog infrastrukturnog projekta, stvaramo uslove za povećan obuhvat dece i jednaku dostupnost predškolskog vaspitanja.
Predškolska ustanova je institucija od važnog značaja za rast i razvoj dece i kao takva zauzima važno mesto u lokalnoj zajednici. Povećanjem prostornih kapaciteta stvaraju se uslovi za unapređenje rada i kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Sada sa sigurnošću možemo reći da je upis u vrtić omogućen za svu decu sa teritorije opštine Osečina.

Važno je napomenuti da su u pripremi projekta učestvovali zaposleni iz opštinske uprave, čime smo dodatno uštedeli na izdvajanju za angažovanje drugih lica u pripremi dokumentacije“, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.
Iz MDULS je napomenuto da će trošenje sredstava biti strogo kontrolisano i da će obilaziti faze realizacije projekta. Ministarka Marija Obradović je navela da je suština da novac bude utrošen za bolje funkcionisanje gradova i opština koji moraju biti servis i građana i privrede u Srbiji.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Razdragani mališani pokazali humanost na prvom “Čep festu” u Osečini

Udruženje Čep za hendikep u saradnji sa Obrazovno -vaspitnim centrom “Braća Nedić, Predškolskom ustanovom ”Lane” …