“KRUŠIK-PLASTIKA” – DRUŠTVENO ODGOVORNO PREDUZEĆE

U poslednjih nekoliko godina, opština Osečina sa razlogom važi za poslovno područje sa najviše preduzetnika koji se bave preradom plastičnih masa.

Preteča svih privrednih subjekata svakako je preduzeće “Krušik-plastika”, koje posluje od 1975. godine, sa osnovnom delatnošću prerade plastičnih masa.
Skoro da nema domaćinstva, ugostiteljskog objekta i ustanove koja nije korisnik Krušikovih sanitarija, vodokotlića i rezervnih delova, kao ni grada, industrijske zone, u Srbiji i Evropi, u kome se ne nalaze kanalizacione cevi, rezervoari, šahte, uređaji za prečišćavanje otpadnih gasova.
Tokom decenija iskustva, zajedničkim radom i ulaganjem u proizvodni proces, ovih dana preduzeće “Krušik-plastika” radi na proširenju prostornih kapaciteta.
Po rečima generalnog direktora, Zorana Uroševića, gradi se hala površine 1000 m2, koja će omogućiti širenje proizvodne delatnosti i povećanje broja zaposlenih.
“Krušik-plastika” zapošljava 225 radnika, različitih profila mašinske i elektro struke, bravara, varioca, radnika na termoplasti, duroplasti radnika na cevima…. Pored unapređenja same proizvodnje, dosta se ulaže u ljudske resurse koji su i pored razvoja tehnologije, nezamenljiv subjekt delovanja.

“Naši zaposleni redovno imaju usavršavanja, edukacije, iz oblasti u kojoj rade. Tako su krajem prošle godine, trojica zaposlenih prošla obuku za realizaciju dualnog obrazovanja. Hala koja se gradi, ispunjavaće sve propisane uslove u pogledu tehničke opremljenosti, zaštite na radu, kao i zaštite i unapređenja životne sredine”, istakao je direktor Zoran Urošević.

Predsednik opštine Nikola Tomić, prilikom posete preduzeću, naglasio je značaj uspešnog poslovanja Krušik – plastike, za lokalnu zajednicu.
” Krušik – plastika” je preduzeće sa najvećim brojem zaposlenih. Mogu reći i da je to preduzeće u kome rade više članova jedne porodice. Potomci rado nasleđuju posao svojih roditelja. Istovremeno, to je i preduzeće koje je polazna osnova u profesionalnom osposobljavanju i obavljanju stručne prakse mnogim studentima i srednjoškolcima. Mladi ljudi koji dolaze imaju pravi i kvalitetan primer poslovnog ambijenta, a samim tim i dobar temelj za dalji samostalan rad u struci.
Kvalitet je vidljiv svih ovih godina kroz opstanak preduzeća u teškim vremenima, a najvažnije se ogleda kroz redovno izmirivanje obaveza prema radnicima i državi. Lokalna samouprava je spremna da sistemskim merama pomogne i bude partner u daljem razvoju ovog preduzeća “, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.
Društvena odgovornost preduzeća vidljiva je i kroz razvoj i opstanak kulturno-umetničkog društva i kroz podsticaj za razvoj sporta.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …