“KRUŠIK-PLASTIKA” – DRUŠTVENO ODGOVORNO PREDUZEĆE

U poslednjih nekoliko godina, opština Osečina sa razlogom važi za poslovno područje sa najviše preduzetnika koji se bave preradom plastičnih masa.

Preteča svih privrednih subjekata svakako je preduzeće “Krušik-plastika”, koje posluje od 1975. godine, sa osnovnom delatnošću prerade plastičnih masa.
Skoro da nema domaćinstva, ugostiteljskog objekta i ustanove koja nije korisnik Krušikovih sanitarija, vodokotlića i rezervnih delova, kao ni grada, industrijske zone, u Srbiji i Evropi, u kome se ne nalaze kanalizacione cevi, rezervoari, šahte, uređaji za prečišćavanje otpadnih gasova.
Tokom decenija iskustva, zajedničkim radom i ulaganjem u proizvodni proces, ovih dana preduzeće “Krušik-plastika” radi na proširenju prostornih kapaciteta.
Po rečima generalnog direktora, Zorana Uroševića, gradi se hala površine 1000 m2, koja će omogućiti širenje proizvodne delatnosti i povećanje broja zaposlenih.
“Krušik-plastika” zapošljava 225 radnika, različitih profila mašinske i elektro struke, bravara, varioca, radnika na termoplasti, duroplasti radnika na cevima…. Pored unapređenja same proizvodnje, dosta se ulaže u ljudske resurse koji su i pored razvoja tehnologije, nezamenljiv subjekt delovanja.

“Naši zaposleni redovno imaju usavršavanja, edukacije, iz oblasti u kojoj rade. Tako su krajem prošle godine, trojica zaposlenih prošla obuku za realizaciju dualnog obrazovanja. Hala koja se gradi, ispunjavaće sve propisane uslove u pogledu tehničke opremljenosti, zaštite na radu, kao i zaštite i unapređenja životne sredine”, istakao je direktor Zoran Urošević.

Predsednik opštine Nikola Tomić, prilikom posete preduzeću, naglasio je značaj uspešnog poslovanja Krušik – plastike, za lokalnu zajednicu.
” Krušik – plastika” je preduzeće sa najvećim brojem zaposlenih. Mogu reći i da je to preduzeće u kome rade više članova jedne porodice. Potomci rado nasleđuju posao svojih roditelja. Istovremeno, to je i preduzeće koje je polazna osnova u profesionalnom osposobljavanju i obavljanju stručne prakse mnogim studentima i srednjoškolcima. Mladi ljudi koji dolaze imaju pravi i kvalitetan primer poslovnog ambijenta, a samim tim i dobar temelj za dalji samostalan rad u struci.
Kvalitet je vidljiv svih ovih godina kroz opstanak preduzeća u teškim vremenima, a najvažnije se ogleda kroz redovno izmirivanje obaveza prema radnicima i državi. Lokalna samouprava je spremna da sistemskim merama pomogne i bude partner u daljem razvoju ovog preduzeća “, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.
Društvena odgovornost preduzeća vidljiva je i kroz razvoj i opstanak kulturno-umetničkog društva i kroz podsticaj za razvoj sporta.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …