Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković u poseti Opštini Osečina: Nastavak uspešne saradnje (FOTO + VIDEO)

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković posetila je opštinu Osečina i obišla radove na prvoj fazi rekonstrukcije bioskopske sale Narodne biblioteke Osečina.

Za radove na rekonstrukciji bioskopske sale Ministarstvo kulture i informisanja putem konkursa „Gradovi u fokusu 2021“ opredelilo je opštini Osečina osam miliona dinara.

Nakon obilaska Biblioteke i sastanka sa predsednikom opštine Osečina Nikolom Tomićem, Gojković je napomenula da se dobra saradnja između Ministarstva kulture i informisanja i opštine Osečina, koja je započeta u 2021. godini, nastavlja.

„Prošle godine je izdvojen novac od strane Ministarstva kulture i informisanja u okviru konkursa „Gradovi u fokusu“ za prvu fazu radova u delu Narodne biblioteke kojem je potrebno da se izgradi posebna sala za pozorište i bioskop. Osečina je ponovo konkurisala za sledeću fazu radova koja podrazumeva rekonstrukciju krova koja je najhitnija i zahteva veći iznos sredstava. Ubeđena sam da će nakon završetka konkursa Osečina dobiti mogućnost da završi i ove radove i da će se na kraju izdvojiti sredstva za još neophodnu opremu. Nadam se da ćemo iduće godine moći zajedno da otvorimo ovaj divan renovirani objekat i omogućimo, i ovoj deci koja su me danas dočekala, da razvijaju svoje talente, ali i svim stanovnicima Osečine da uživaju u predstavama i u bioskopskim ostvarenjima“, izjavila je ministarka kulture i dodala da je zahvaljujući izdvajanjima Vlade RS razvijena domaća kinematografija, ali i drugi kulturni sadržaji koji su osobiti za Osečinu.

https://youtu.be/-P3SxxR_21s

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …