Volonteri kompanije AbelaPharm u Domu zdravlja Osečina

Uz ogromnu želju da pomognu da se obezbede što bolji uslovi lečenja dece i odraslih, zaposleni iz kompanije AbelaPharm pokrenuli su humanu akciju ‘’Okrečimo zidove, očistimo pluća’’. U ovaj projekat je uključen DZ Osečina u kojem je ovog vikenda organizovano sređivanje kovid ambulante.

Ovim povodom je doktor DZ Osečina dr Nikola Milosavljević izjavio:„Ponosan sam na činjenicu da naš Dom zdravlja čine timovi najboljih lekara i medicinskih tehničara za odraslu i dečju populaciju. Svi znamo da su pored stručnosti, izuzetno važni i uslovi u kojima se leče naši pacijenti. Zbog toga svakodnevno radimo na njihovom unapređenju. Kroz našu kovid ambulantu za ove dve godine prošlo je više hiljada pacijenata, i na prostorijama su počeli da se vide znaci da je potrebno osvežiti ovaj prostor.

Ovom prilikom želelo bih da se zahvalim farmaceutskoj kući AbelaPharm koja je prepoznala važnost i svojom donacijom i učešćem pomogla da se prostor kovid ambulante DZ Osečina osveži, obnovi i ulepša. U ime osiguranika naše zdravstvene ustanove, i u ime zaposlenih zahvaljujem se na ovoj donaciji.“- istakao je na kraju dr Milosavljević.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da, u ovim izazovnim vremenima, pomognemo da se unaprede uslovi u kojima rade naši medicinski radnici i da podržimo krečenje i sređivanje kovid ambulante u Osečini. Ova humana akcija je specifična po tome što smo je pokrenuli mi, zaposleni. Izuzetno sam ponosan na kolege koje su u prethodnih nekoliko meseci svoje vikende provodili volontirajući u Domovima zdravlja širom Srbije.

Kao i uvek kada su ovakve inicijative u pitanju, kompanija AbelaPharm nas je u potpunosti podržala, tako da su u okviru akcije ‘’Okrečimo zidove, očistimo pluća’’, samo u prethodna dva meseca, okrečene pedijatrijske i Covid ambulante u Požegi, Užicu, Kanjiži, Kaću, Rumenci, Nišu, Bačkoj Topoli i Arilju.’’, izjavio je Ljuba Todorović iz kompanije AbelaPharm, i dodao : ‘’Pomisao da će već od ponedeljka pacijenti moći da dođu na pregled u sveže okrečene prostorije Doma Zdravlja u Osečini, najveća je nagrada kada se bavite ovim poslom. Ovo je petnaeseta u nizu akcija, tokom koje su obnovljene ambulante, a u narednom periodu planiramo krečenje i mnogim u drugim gradovima širom Srbije.‘’

Check Also

Razdragani mališani pokazali humanost na prvom “Čep festu” u Osečini

Udruženje Čep za hendikep u saradnji sa Obrazovno -vaspitnim centrom “Braća Nedić, Predškolskom ustanovom ”Lane” …