MODERNIZACIJA JKP: Nabavljen tarup u vrednosti 1.500.000 dinara

Iz budžeta opštine Osečina izdvojena su sredstva u visini od 1.512.000,00 dinara za kupovinu tarupa Javnom-komunalnom preduzeću “Osečina”.
Nabavkom mašine tarup, održavanje zaštitnog pojasa puta biće obaveza i odgovornost JKP „Osečina“.
Po rečima predsednika opštine, nećemo više biti u situaciji da zelena površina zaštitnog pojasa puta ugrožava bezbednost u saobraćaju.

„Kao što smo početkom godine najavili da je neophodno da poslovi održavanja zaštitnog pojasa puta budu u nadležnosti JKP, nabavkom tarupa stvoreni su uslovi za to. Do sada su te poslove obavljale treće firme na osnovu Ugovora sa opštinom koja je i definisala uslove i način vršenja usluge, što često nije bilo ispoštovano.

Drugi razlog je svakako finansijski. Tarup u vlasništvu JKP, je velika ušteda u materijalnom pogledu. Zajedničkim uvidom i radom doprinećemo da svaka ustanova ima povoljne tehničke i materijalne uslove za funkcionisanje.
U proteklom periodu posetio sam sve ustanove koje su direktni ili indirektni korisnici budžeta, pozvao direktore da ukažu na potrebe i planirane aktivnosti, kako bi obezbedili povoljno okruženje za razvoj i profesionalno funkcionisanje svih korisnika“ , izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.

V.D. direktora JKP “Osečina” Nataša Đukić izjavila je da je nakon zvanične primopredaje tarupa u krugu preduzeća izvršena montaža tarupa na traktor i tom prilikom, u skladu sa zaključenim ugovorom sa prodavcem, organizovana obuka za nekoliko radnika JKP “Osečina” koji će rukovati mašinom. Obuka je izvršena u dva dela, prvi deo tokom montaže tarupa, a drugi deo pri radu na terenu. Direktorka je navela da je ulaganje opštine Osečina u JKP kroz zanavljanje opreme i mehanizacije od velikog značaja za funkcionisanje preduzeća.

Uređenje zemljišnog pojasa doprineće obezbeđivanju saobraćajne bezbednosti, preglednost za vozače, a tako i stabilnost tla.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …