MODERNIZACIJA JKP: Nabavljen tarup u vrednosti 1.500.000 dinara

Iz budžeta opštine Osečina izdvojena su sredstva u visini od 1.512.000,00 dinara za kupovinu tarupa Javnom-komunalnom preduzeću “Osečina”.
Nabavkom mašine tarup, održavanje zaštitnog pojasa puta biće obaveza i odgovornost JKP „Osečina“.
Po rečima predsednika opštine, nećemo više biti u situaciji da zelena površina zaštitnog pojasa puta ugrožava bezbednost u saobraćaju.

„Kao što smo početkom godine najavili da je neophodno da poslovi održavanja zaštitnog pojasa puta budu u nadležnosti JKP, nabavkom tarupa stvoreni su uslovi za to. Do sada su te poslove obavljale treće firme na osnovu Ugovora sa opštinom koja je i definisala uslove i način vršenja usluge, što često nije bilo ispoštovano.

Drugi razlog je svakako finansijski. Tarup u vlasništvu JKP, je velika ušteda u materijalnom pogledu. Zajedničkim uvidom i radom doprinećemo da svaka ustanova ima povoljne tehničke i materijalne uslove za funkcionisanje.
U proteklom periodu posetio sam sve ustanove koje su direktni ili indirektni korisnici budžeta, pozvao direktore da ukažu na potrebe i planirane aktivnosti, kako bi obezbedili povoljno okruženje za razvoj i profesionalno funkcionisanje svih korisnika“ , izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.

V.D. direktora JKP “Osečina” Nataša Đukić izjavila je da je nakon zvanične primopredaje tarupa u krugu preduzeća izvršena montaža tarupa na traktor i tom prilikom, u skladu sa zaključenim ugovorom sa prodavcem, organizovana obuka za nekoliko radnika JKP “Osečina” koji će rukovati mašinom. Obuka je izvršena u dva dela, prvi deo tokom montaže tarupa, a drugi deo pri radu na terenu. Direktorka je navela da je ulaganje opštine Osečina u JKP kroz zanavljanje opreme i mehanizacije od velikog značaja za funkcionisanje preduzeća.

Uređenje zemljišnog pojasa doprineće obezbeđivanju saobraćajne bezbednosti, preglednost za vozače, a tako i stabilnost tla.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …