ONA „U BIBLIOTECI”

Priče iz biblioteke lepe su i vredi ih isticati u ovim danima. Svesni smo važnosti kulture čitanja i vrednosti koje nam čitanje donosi.
Branislava Mićić glavna urednica magazina „ONA„ već niz godina u proputovanju kroz našu opštinu svrati do biblioteke punih ruku Magazina „ONA„ koji naši korisnici sa zadovoljstvom čitaju, sa posebnim osvrtom na Branislavine članke, koji odišu stvarnošću iz realnog života.

Magazin „ONA„ postoji 11 godina, kako urednica kaže od svetske ekonomske krize do straha od korona virusa. U žiži interesovanja su hrabre žene, koje žive po svojoj istinskoj prirodi. Čitateljka je i dalje glavna junakinja i oko nje se sve vrti.
U Magazinu „ONA„ pronaći ćete veoma zanimljive i živopisne članke iz cele Srbije koji se zahvaljujući Branislavi nalaze u vašoj biblioteci.
Posebno nas je privuklo Branislavino putešestvije kroz našu Osečinu i njena beleška pri predaji Magazina “ONA” našoj biblioteci:
„OSEČINA – SEĆANJE NA PILOTA MILENКA PAVLOVIĆA
Milenko Pavlović je pilot koji je poginuo 1999. godine u blizini Valjeva, braneći Srbiju od NATO agresora. Кako je rođen u Crniljevu u opštini Osečina, građani ove simpatične varošice na tridesetak kilometara od Valjeva, nazvali su jednu ulicu njegovim imenom i oslikali njegov mural na zgradi Narodne biblioteke Osečine.
Ljubazni konobar Aleksandar, koji već tri godine radi u „Caffe 70‚‚ preko puta biblioteke, u Ulici pilota Milenka Pavlovića, ispričao je da je taj heroj poleteo iz Batajnice, poručivši mladim vazduhoplovcima : „Nećete vi da ginete, ja ću„.”

Biblioteka se zahvaljuje Branislavi Mićić na lepim rečima i vrednom donatorstvu.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …