Nastavljeni preventivni pregledi i ove nedelje

Ove nedelje nastavljena je akcija besplatnih preventivnih pregleda pod pokroviteljstvom Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, i dalje uz veliki odziv građana.

Fokus je bio na ultrazvučnim pregledima dojke za žene i PSA analizama prostate za muškarce. U Domu zdravlja Osečina prošle i ove nedelje je urađeno 51 ultrazvučnih pregleda dojke, dok je uzorak krvi za PSA test prostate dalo 29 muškaraca.

Da sve protiče kako treba obilaskom zdravstvene ustanove jutros su se uverili direktor Doma zdravlja Osečina dr Jelena Milutinović i predsednik Privremenog organa opštine Osečina Nikola Tomić. Dom zdravlja Osečina sa Zdravstvenom stanicom Pecka su jutros posetili i direktor ZC Valjevo dr Vladimir Pantelić, pomoćnik direktora ZC Valjevo za primarnu zdravstvenu zaštitu dr Jasmina Jevtić i direktor valjevske filijale RFZO Milan Vilotić.

Preventivni pregledi bili su omogućeni i građanima bez zdravstvene knjižice, a trajali su od 8 do 16 časova. Značaj pregleda je veliki, jer su prevencija i rana dijagnostika od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.

Check Also

Razdragani mališani pokazali humanost na prvom “Čep festu” u Osečini

Udruženje Čep za hendikep u saradnji sa Obrazovno -vaspitnim centrom “Braća Nedić, Predškolskom ustanovom ”Lane” …