STIPENDIJE ZA NAJVREDNIJE

Nakon sprovedenog konkursa za dodelu studentskih stipendija za školsku, 2020/2021. godinu, komisija za dodelu stipendija SO Osečina donela je odluku o dodeli stipendija za 32 studenta.
Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju su najbolji svršeni učenici srednjih škola, nosioci diploma Vuk Karadžić, studenti visokoškolskih ustanova akademskih studija koji su upisani prvi put u tekućoj godini na studije prvog stepena, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija i postigli prosečnu ocenu svih položenih ispita najmanje 8,00; zatim, studenti drugog stepena studija (master) koji nisu u radnom odnosu, koji su odmah po završetku osnovnih akademskih studija, bez izgubljene godine tokom studija, sa prosečnom ocenom 8,00 nastavili studije drugog stepena.

Potpisivanju Ugovora o stipendijama studenata, prisustvovali su predsednik opštine Nikola Tomić, pomoćnik predsednika Zorica Pavlović i Milica Marković, saradnik u odeljenju za društvene delatnosti.
Predsednik opštine Nikola Tomić čestitao je studentima na ostvarenom uspehu i naglasio da će lokalna samouprava i dalje odvajati sredstva za podsticaj i unapređenje obrazovanja na svim nivoima.

„Ponosan sam što sam u društvu ambasadora znanja, u društvu mladih koji su kročili, a neki davno izabrali svoj obrazovni put i svakodnevno sebe obogaćuju novim znanjima, činjenicama i sposobnostima koje će biti glavni stub oslonca u budućem životu. Vi ste danas pokazali da Osečina ima obrazovni kapital, talentovane i plemenite ljude. Pored uspeha u daljem studiranju, želja mi je da predstavljate svoje mesto, da ističete odakle ste potekli i da se jednog dana vratite i pomognete u razvoju saobraćaja, sporta, elektrotehnike, obrazovanja, veterine, prava, ekonomije, mašinstva i svih drugih oblasti na kojima se sada obrazujete“, izjavio je predsednik opštine Nikola Tomić.

Zorica Pavlović, pomoćnik predsednika opštine, čestitala je studentima na ostvarenom rezultatu i poželela da i dalje nastave marljivo i vredno da uče i da se po završetku studija vrate u lokalnu samoupravu i svojim znanjem, veštinama i sposobnostima doprinesu boljitku i napretku društva.
Prema podacima broj potpisanih ugovora o stipendiranju je 32, što je za 1 više u odnosu na prethodnu godinu. Broj studenata prvog i drugog stepena iz prošle godine je 17, od toga 10 studentkinja i 7 studenata, a 15 novih, od čega 9 studentkinja i 6 studenata.

Tokom potpisivanja ugovora studenti su pokazali širok nivo interesovanja prema načinu funkcionisanja lokalne samouprave i potrebama za zapošljavanjem. Takođe, razgovarano je i o sistemskim merama podrške uz napomenu da je obrazovanje od ključne važnosti za razvoj pojedinca i društva u celini.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …