JKP “Osečina” očistilo 25 divljih deponija

Na osnovu projekta “Uklonimo deponije, posadimo cvet” kojim je Opština Osečina dobila sredstva u iznosu od 1.000.000,00 din, po javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja u 2021. godini, kod Ministarstva zaštite životne sredine, JKP “Osečina” je očistilo 25 divljih deponija.

Radovi su trajali od 5.- 30. septembra. U toku akcije radnici JKP “Osečina” su čistili deponije i sa veoma nepristupačnih mesta. Na svakoj lokaciji nakon uklanjanja otpada postavljena je obaveštajna tabla: “Zabranjeno bacanje smeća” sa brojem telefona na koji se mogu prijaviti lica koja se zateknu u prekršaju.

Prema podacima koje smo dobili iz JKP “Osečina” i Opštinske uprave, ovom akcijom je rukovodila Nada Milovanović, šef Službe za održavanje čistoće i kvaliteta vode u JKP “Osečina”, koja je u toku organizacije ovog posla imala povredu ali to je nije sprečilo da u saradnji sa svojim kolegama iz JKP i inspekcije, ovaj bitan projekat za unapređenje i zaštitu životne sredine odradi veoma uspešno i efikasno.

Iz Odeljenja za inspekcijske poslove apeluju na gradjane da sav svoj otpad odlažu u najbliže kontejnere, da čuvaju reke, potoke, šume, a opština će i narednih godina nabavljati opremu i sudove za odlaganje smeća. Ukoliko građani imaju saznanja o licima koja nepropisno odlažu bilo koju vrstu otpada, mogu se obratiti komunalnoj ili inspekciji za zaštitu životne sredine na broj 014/451-130.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …