U čast slavnih predaka održan prvi marš na Cer iz Osečine

Sloboda…Većina ljudi danas slobodu shvata olako, samo kao ustavno pravo. Zaboravljamo istoriju i junake koji su nam je dali i sve drugo što danas živimo.

Kako bi odali počast i zahvalnost slavnim precima na godišnjicu Cerske bitke, ove godine po prvi put je iz Osečine “marširano” ka Ceru.

Sa trga slavnih braće Nedić, uz blagoslov sveštenika, mala ali složna ekipa krenula je putem dugim 29 km ka Tekerišu.

Učesnicima Marša uz podršku Opštine Osečina i Turističke organizacije “Podgorina” pružena je policijska pratnja i sanitet Doma zdravlja Osečina. U Zavlaci hranu i piće za okrepu srdačno su obezbedili Dragana i Branko Mijailović iz Pekare Mijailović.

Po dolasku na Tekeriš predsednik opštine Osečina Nikola Tomić dodelio je zahvalnice učesnicima a potom je uz aplauz kod spomen kosturnice sačekan i marš iz Loznice sa preko 200 učesnika. Nakon što su Danica Veselinović, komandant marša iz Loznice i predsednik Nikola Tomić položili vence i obratili se prisutnima, svi učesnici su bili posluženi vojničkim pasuljem. Plan je da ovo postane tradicija uz želju da dogodine marš bude masovniji, jer ovo je najmanje što možemo uraditi za pretke koji su živote dali za spas Srbije, jer njihova su dela besmrtna.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …