Ministarka Irena Vujović u obilasku radova na izgradnji nove toplane u Osečini

Danas je opštinu Osečina posetila ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i obišla radove na izgradnji nove toplane na biomasu u Karadjordjevoj ulici, za grejanje preko 60 stambenih i 7 poslovnih jedinica, ukupne površine 4500 m2, uz mogućnost proširenja.

Nova toplana koja će kao gorivo koristiti drvnu sečku i pelet zameniće stari način grejanja na ugalj čime će se ne samo dobiti energetski efikasniji način snabdevanja toplotnom energijom nego će se znatno unaprediti i kvalitet života gradjana Osečine.

Dosadašnji kotlovi su se nalazili u prizemlju stambenog objekta a ugalj i pepeo iz kotlova je skladišten ispred same zgrade što je dovodilo do raznošenja ugljene prašine, pepela i čadji.

Nakon priključenja nove toplane u planu je parterno uredjenje javne površine.

Ministarka je najavila i nove kapitalne projekte u Osečini koji se tiču upravljanja otpadom i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Osečini i Peckoj.

U prethodne dve godine pored sredstava za izgradnju toplane Ministarstvo za zaštitu životne sredine podržalo je izgradnju dva dečija igrališta a u toku su radovi na ozelenjavanju obilaznice.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …