Ministarka Irena Vujović u obilasku radova na izgradnji nove toplane u Osečini

Danas je opštinu Osečina posetila ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i obišla radove na izgradnji nove toplane na biomasu u Karadjordjevoj ulici, za grejanje preko 60 stambenih i 7 poslovnih jedinica, ukupne površine 4500 m2, uz mogućnost proširenja.

Nova toplana koja će kao gorivo koristiti drvnu sečku i pelet zameniće stari način grejanja na ugalj čime će se ne samo dobiti energetski efikasniji način snabdevanja toplotnom energijom nego će se znatno unaprediti i kvalitet života gradjana Osečine.

Dosadašnji kotlovi su se nalazili u prizemlju stambenog objekta a ugalj i pepeo iz kotlova je skladišten ispred same zgrade što je dovodilo do raznošenja ugljene prašine, pepela i čadji.

Nakon priključenja nove toplane u planu je parterno uredjenje javne površine.

Ministarka je najavila i nove kapitalne projekte u Osečini koji se tiču upravljanja otpadom i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Osečini i Peckoj.

U prethodne dve godine pored sredstava za izgradnju toplane Ministarstvo za zaštitu životne sredine podržalo je izgradnju dva dečija igrališta a u toku su radovi na ozelenjavanju obilaznice.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …