Postupanje u kriznim situacijama

U saradnji Кluba za inovacije, prof. Nenada Ikonića i Narodne biblioteke Osečina, u minuli petak održano je predavanje i radionica na temu “Postupanje u kriznim situacijama radi jačanja ličnog potencijala” ućenicima drugiog, trećeg i četvrtog razreda OVC „Braća Nedić“. Na ovu temu govorila je Milena Seka Maksimović, specijalista medicinske psihologije, psihološki savetnik sa evropskim sertifikatom, koja je radila u Opštoj bolnici Valjevo. Angažovana je na mnogim projektima i treninzima organizovanim od strane Caritas Valjevo i Caritas Srbije, UNODC, IOM, Agencija Dijalog, Udruženje za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije. Učesnik i organizator mnogih volonterskih akcija. Voditelj je treninga organizovanim u otvorenim i in house setingu na sledeće teme: Кako upravljati stresom na poslu / Unapređenje komunikacionih veština / Unapređenje timskog rada / Upravljanje vremenom.

Bilo je reči koje su to psihološke reakcije mladih učenika srednje škole na krizne situacije i smotatski problemi, poztom kako prevazići kriznu situaciju i steći otpornost i koje su to aktivnosti koje nam pomažu da budemo osnaženi. U radioničarkom delu učenici su podeleni u četiri grupe i iznosili su reakcije na zadatu kriznu situaciju iz perspektive: drugara, nastavnika, porodice i lokalne zajednice.
Učenici su se na kraju rastali uz savet na na kraju svakog dana stavimo na sppisak tri dobre stvari koje su nas obradovale i da na taj način naš život i svakodnevnicu činimo lepšom i boljom.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …