REVAKCINACIJA GRAĐANA U PUNOM JEKU, BROJ ZARAŽENIH U OPADANJU

U Domu zdravlja Osečina, interesovanje za vakcinaciju ne jenjava, kako kažu nadležni. Do 26.02.2021. godine upotrebljeno je 1538 vakcina, od kojih je najviše kineskog proizvođača “Sinopharm” iz razloga što nam je ona bila najviše i dostupna. Prvu dozu kineske vakcine primilo je 927 građana, od kojih je 516 primilo i revakcinu.

Vakcina američko-nemačkog proizvođača Pfizer-BioNTech, primenjena je 85 puta, od čega 59 prvih doza, a 26 revakcina.

Tek nedavno, stigla je i vakcina proizvođača AstraZeneka, ali za koju građani naše opštine nisu iskazali neko značajno interesovanje, te je nju primilo samo 10 sugrađana.

Prema poslednjem popisu, u našoj opštini živi 12571 stanovnika, pa možemo konstatovati da je prvu dozu vakcine primilo 996 osoba, što čini 7,92%, dok je drugu dozu primilo 542 osobe, što ćini 4,31%. I dalje je na snazi instrukcija da samo lica sa spiska eUprave mogu primiti vakcinu, te pozivamo građane, da ako se do sada nisu prijavili to učine bez odlaganja.

Do današnjeg dana dijagnostikovan je 921 pacijent sa korona virusom, a ovih dana se može videti tek po koji pacijent kako čeka ispred kovid ambulante, jer je broj pozitivnih zanemarljivo mali u odnosu na period pred kraj prethodne godine i najčešće je jednocifren.

Check Also

Razdragani mališani pokazali humanost na prvom “Čep festu” u Osečini

Udruženje Čep za hendikep u saradnji sa Obrazovno -vaspitnim centrom “Braća Nedić, Predškolskom ustanovom ”Lane” …