SASTANAК SA IZABRANIM PREDSTAVNICIMA U SO OSEČINA I SAVETU MESNE ZAJEDNICE GUNJACI

Predsednik Skupštine opštine Osečina, Svetozar Gačić, organizovao je sastanak sa izabranim predstavnicima MZ Gunjaci u SO Osečina i Savetu MZ Gunjaci.


Sastanku su prisustvovali član Opštinskog veća zadužen za mesnu samoupravu, Željko Grujičić, vd direktora JКP „Osečina“, Nataša Đukić, odbornici Rada Pavlović i Predrag Todorić i članovi Saveta MZ Gunjaci, Vlado Milovanović i Vladan Perić.


Tema sastanka bila je trenutna situacija na prostoru MZ Gunjaci. Izneti su problemi sa kojima se suočava stanovništvo, a kao glavne poteškoće izdvojili su putnu infrastrukturu i redovno snabdevanje električnom energijom.
Došlo se do zaključka da putnu infrastrukturu u velikoj meri narušava transport kamiona sa teretom, uglavnom prevoz oblovine prekomerne težine, zbog nepostojanja saobraćajne signalizacije o dozvoljenoj nosivosti.
Razgovarano je i o programima za podsticaj poljoprivredne politike i mogućnosti učešća građana u kreiranju boljih uslova za razvoj zajednice.
Načelno su izneti predlozi i ideje koje bi mogle doprineti boljitku stanovništva u ruralnim područjima.
Ovo je prvi sastanak u 2021. godini, u planu je da se organizuje i sa svim predstavnicima ostalih mesnih zajednica.
Ukupan broj mesnih zajednica na teritoriji opštine Osečina je 23 i postoji dobra saradnja i komunikacija sa svim građanima.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …