NOVI ZDRAVSTVENI RADNICI IZ DZ OSECINA STIGLI U POMOĆ U BOLNICU U BATAJNICI

Na zahtev Ministarstva zdravlja, dve medicinske sestre iz DZ Osečina Jelena Gajić i Marina Vesić otputovale su u Beograd, kao ispomoć u radu kovid bolnice u Batajnici.

One će zameniti kolege koje su radile u Batajnici u prethodnih više od mesec dana – Marko Janković, Marija Jovanović, Vinka Andrić, Slađana Vesić i Svetlana Samoilović.

U kovid bolnici Batajnica vremenski će biti organizovani u skladu sa potrebama. Obezbeđeni su im hotelski smeštaj, ishrana i prevoz od Beograda do Batajnice.

Prema njihovim rečima rade u smenama po 8 časova za koje vreme su obučeni u zaštitne skafandere. Prva smena je najzahtevnija i tokom rada u prvoj smeni predaha nema nikako. Navode da je čistoća na besprekornom nivou, kao i da je bolnica najsavremenije opremljena pokretnim rendgenima, ultrazvukom i ostalim aparatima što olakšava sam posao.

Ono što im posebno daje snagu i energiju je kolegijalnost svih radnika koji se nalaze na radu u Batajnici. Zajedno se raduju ozdravljenju svakog pacijenta, iako je nažalost mnogo onih najtežih zdravstvenih slučajeva.

Zahvaljujemo se medicinskom osoblju DZ OSECINA, koje je još jednom pokazalo profesionalan odnos prema poslu i veliku požrtvovanost.

Check Also

Najava preventivnih pregleda po Srbiji za 3. mart od 08-16 časova

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 3. …