Obaveštenje za građane: Preventivni pregledi u Domu zdravlja Osečina


S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 15. oktobra od 8 do 16 sati u Domu zdravlja u Osečini, ul. Pilota Milenka Pavlovića br. 13-15 biće organizovani preventivni pregledi. Za pregled nije potrebno zakazivanje, ali se preporučuje da se građani jave svojim izabranim lekarima da bi se izbegle gužve i dugo čekanje .
Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke za koji nije potrebna priprema, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se, iz uzorka krvi, može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate.

Preporučuje se da se krv uzima pre jela da bi se dobio validan rezultat.
Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku. Pregledi su predviđeni i za građene koji nemaju zdravstveno osiguranje (overenu zdravstvenu knjižicu).
U slučaju većeg broja zainteresovanih, praviće se spiskovi lica koja će biti pozvana u narednom terminu, 22.10.2023.godine.
Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti zato vas pozivamo da se odazovete akciji.

Check Also

Preventivni pregledi u Domu zdravlja Osečina-19.11.2023.

I ove nedelje, 19. novembra, u oko 170 državnih zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani …