BICIKLISTIČKA FEŠTA

Osmu godinu za redom održava se MTB maraton „Putevi Sokola“, svake godine na drugoj lokaciji sa novim stazama, a uvek u opštini Osečina.

Ekipa okupljena oko udruženja „Putevi Sokola“ na jedan zanimljiv i krajnje neobičan, a opet atraktivan i i samo njima svojstven način predstavljaju Osečinu kao poželjnu turističku destinaciju. I u tome uspevaju, jer svake godine okupljaju veliki broj učesnika iz svih krajeva Srbije i zemalja regiona, a ove godine bilo je i
učesnika iz Nemačke, Italije, Francuske.

Ovogodišnji start je bio u Komiriću, a staze su vodile reku biciklista kroz pitomu Rađevinu i padinama Sokolske planine tako da su učesnici pored predivnih predela uživali i u poseti kulturno-istorijskim lokalitetima kao što je Rađev kamen, kompleks u Beloj Crkvi, Tešmanovom konaku.

Pored biciklističke trke ova ekipa entuzijasta iz Osečine predvođena Nenadom Ikonićem organizovala je mini sajam lokalne gastronomije, privrede i seoskog turizma sa prodajnom izložbom.

Njihove napore prepoznali su i podržali- opština Osečina i Stalna radna grupa za ruralni razvoje u jugoistočnoj Evropi–SWG u okviru projekta „Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima jugoistočne Evrope (SEDRA 2 – izgradnja kapaciteta lanca vrednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“) koje sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ“.


Kao i prethodnih godina najuspešniji su nagrađeni paketom poklon sponzora maratona i lokalnih proizvoda, a ove najuspešnije na Velikom maratonu bio je Marko Ćirjaković iz Priboja sa apsolutnim rekordom maratona od 1:46:17. Drugi je bio Miloš Radičević iz Loznice, a treći Boris Popović iz Novog Sada. Među devojkama na istoj stazi prva je stigla Jana Jolović iz Kragujevca, druga je Ana Stojkanović iz Beograda, a treća je kroz cilj stigla Ksenija Đurković iz Gornjeg Milanovca.

Među prvim na stazi Malog maratona stigao je Jovan Jerotić iz Kragujevca, a samo sekundu kasnije kroz cilj stigao je njegov brat Nikola, a treći je bio Milan Nikolić. Po prvi put kroz cilj Malog maratona zajedno su prošle Andrea Čupković Jerinić i Jelena Simović, drugo mesto osvojila je Mila Đorđević, a treća je bila Bianka Jozić.

Fotografije: Dejan Damnjanović

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …