Obeležen Dan sećanja na Pilota pukovnika Milenka Pavlovića

Danas je u Gornjem Crniljevu obeležen Dan sećanja na Pilota pukovnika Milenka Pavlovića.

Danu sećanja pored lokalnog rukovodstva prisustvovao je i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Nakon pomena, položeni su venci na spomen obeležje pukovniku Pavloviću. Vence su položili članovi porodice Pilota Pavlovića, ministar Vučević u pratnji brigadnog generala Gorana Momčilovića i brigadnog generala Sava Iriškića, delegacija Ratnog vazduhoplovstva i PVO koju je predvodio komandant general-potpukovnik Duško Žarković, opština Osečina predvođena predsednikom Nikolom Tomićem, predstavnici Grada Valjeva, Policijska stanica Osečina i mnogobrojna udruženja.

U svečanoj akademiji učestvovali su Djordje Vasiljević koji je govorio pesmu Matije Bećkovića „Nisi ti više mali”, Jefimija Kostić koja je izvela numeru „Još ne sviće rujna zora”, Nenad Simić koji je govorio Pilotov monolog, pobednici 6. medjunarodnog raspisa rodoljubive i epske poezije- Marina Nikolić iz Šapca i Goran Vuković iz Prnjavora, i predškolci iz PU „Lane” koji su nastupali sa koreografijom uz pesmu „Jedna zemlja, jedan tim”.

Nakon svečane akademije ministar Vučević obišao je spomen-dom posvećen pilotu pukovniku Milenku Pavloviću u kojem se nalaze njegova kaciga, oružje, mobilni telefon i lični predmeti.

U okviru obeležavanja Dana sećanja na pukovnika Pavlovića, organizovane su i memorijalna trka i fudbalska utakmica.

Pukovnik Milenko Pavlović rođen je 5. oktobra 1959. godine u Gornjem Crniljevu, u opštini Osečina kod Valjeva. Bio je ratni komandant 204. lovačkog avijacijskog puka, a herojski je poginuo 4. maja 1999. godine iznad Valjeva.

Fotografije: Ministarstvo odbrane

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …