Od MDULSa za rekonstrukciju objekta srednje škole -35.950.000,00 din

Danas je u Ministarstvu drzavne uprave i lokalne samouprave predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić, potpisao ugovor o dodeli novčanih sredstava iz Budzetskog fonda ministarstva u visini od 35.950.000,00 din za prvu fazu rekonstrukcije objekta srednje škole OVC “Braća Nedić” u Osečini.

Iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave izdvojeno je ukupno 490 miliona dinara za realizaciju više od 40 najznačajnijih, pretežno infrastrukturnih projekata na lokalu, od čega je najviše novca namenjeno za radove na vrtićima, školama, kulturnim, sportskim i objektima javne uprave, ali i za radove na komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama.

“Mi smo ove ugovore potpisali danas, tačno jedan dan pre obeležavanja 24. godišnjice od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Hteli smo da pokažemo da bez obzira na sve muke i nevolje koje smo imali te 1999. godine, ali i kasnijih godina, da je Srbija živa i da su živi njeni građani, da se borimo i da idemo napred. Zahvaljujući entuzijazmu i energiji predsednika Republike Aleksandra Vučića, Srbija je uspela da stane na sopstvene noge. A ono što je najbitnije, Srbija je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku potpuno samostalno vodi unutrašnju i spoljnu politiku“, istakao je ministar Martinović ovom prilikom. On je dodao da je simboličnim potpisivanjem ugovora na današnji dan Ministarstvo želelo da pokaže i da je uprkos svim problemima i nedaćama Srbija uspela ekonomski da se razvije i da bude stabilna zemlja.

Predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić, istakao je zahvalnost Ministarstvu drzavne uprave i lokalne samouprave na doniranim sredstcima kao i predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, koji je prošle godine na otvaranju Sajma šljiva najavio i podržao ovu važnu investiciju. Takođe je naglasio da će se realizacijom ovog projekta steći uslovi da deca iz Osečine ne odlaze u velike gradove radi školovanja i da će u svojoj opštini imati sve potrebne uslove.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …