OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA VODA

Svetski dan voda obeležava se širom sveta 22. marta kako bi se povećala svest o ključnoj važnosti vode za sva živa bića.

U organizaciji JКP „Osečina“ obeležavanje dana voda bilo je na izvorištu „Pecka“ u Poljanama, odakle se snabdeva vodom cela varošica Osečina. Tom prilikom u poseti su bili učenici 8-2 razreda OVC „Braća Nedić“ sa nastavnicom biologije Jelenom Nikolić. Na izvorištu su ih dočekali direktorka JКP Osečina Nataša Đukić, tehnolog Nadežda Milovanović, kao i zaposleni Zoran Vesić. Učenicima se prvo obratila direktorka, poželevši im dobrodošlicu. Zatim je dala kratak uvod ispričavši šta se sve nalazi u nadležnosti JКP Osečina.

Potom je Nadežda Milovanović objasnila šta predstavlja svetski dan vode i provela učenike kroz ceo proces prerade vode od izvorišta do vode koju koriste u školi za piće.

Učenici su imali priliku da nauče koje se sve analize rade pre nego što voda postane dostupna za građane, kao i da prisustvuju demonstraciji analize vode na prisustvo hlora, koju je pokazao zaposleni na izvorištu Zoran Vesić.

Učenici su se u školu vratili puni utisaka, sa novim saznanjima koja su primenljiva u svakodnevnom životu.

Dan voda se obeležava već dugi niz godina u JКP „Osečina“ kroz različite programe istakla je direktora Nataša Đukić.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …