OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA VODA

Svetski dan voda obeležava se širom sveta 22. marta kako bi se povećala svest o ključnoj važnosti vode za sva živa bića.

U organizaciji JКP „Osečina“ obeležavanje dana voda bilo je na izvorištu „Pecka“ u Poljanama, odakle se snabdeva vodom cela varošica Osečina. Tom prilikom u poseti su bili učenici 8-2 razreda OVC „Braća Nedić“ sa nastavnicom biologije Jelenom Nikolić. Na izvorištu su ih dočekali direktorka JКP Osečina Nataša Đukić, tehnolog Nadežda Milovanović, kao i zaposleni Zoran Vesić. Učenicima se prvo obratila direktorka, poželevši im dobrodošlicu. Zatim je dala kratak uvod ispričavši šta se sve nalazi u nadležnosti JКP Osečina.

Potom je Nadežda Milovanović objasnila šta predstavlja svetski dan vode i provela učenike kroz ceo proces prerade vode od izvorišta do vode koju koriste u školi za piće.

Učenici su imali priliku da nauče koje se sve analize rade pre nego što voda postane dostupna za građane, kao i da prisustvuju demonstraciji analize vode na prisustvo hlora, koju je pokazao zaposleni na izvorištu Zoran Vesić.

Učenici su se u školu vratili puni utisaka, sa novim saznanjima koja su primenljiva u svakodnevnom životu.

Dan voda se obeležava već dugi niz godina u JКP „Osečina“ kroz različite programe istakla je direktora Nataša Đukić.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …