Obeležavanje svetskog dana zdravlja: Naša planeta – naše zdravlje

Svetski dan zdravlja obeležava se 7. aprila i ove godine je posvećen očuvanju životne sredine, a pod sloganom “Naša planeta-naše zdravlje”. U organizaciji patronažne službe DZ Osečina, a zajedno sa JKP “Osečina, PU “Lane”, ZZJZ “Valjevo” i CK “Osečina” smo obeležili taj važan datum za naše zdravlje.

41 predškolac, zajedno sa vaspitačicama su bili na gradskoj deponiji, gde su imali priliku da vide sadašnje stanje na deponiji i da kao takva predstavlja ekološku katastrofu. Objašnjeno im je šta je reciklaža i koje su prednosti transfer stanice koja će se izgraditi u našoj opštini.

Zatim su deca bila u prostorijama vodovoda, gde su ih primili dobri domaćini, radnici JKP “Osečina”, Nada Milovanović, Slaviša Despotović i Vlada Simić, koji su im ukazali na značaj zdrave pijaće vode i objasnili ceo proces toka vode od izvorišta do krajnjeg korisnika.

Deca su nakon obilaska izvorišta podeljena u grupe gde su se takmičili u igri, ko će pre da manje prolije vode skakutajući na jednoj nozi. Svi su pobedili, jer su shvatili značaj životne sredine, a time i zdravlja nas samih. Uz pesmu “Spasimo planetu” rastali smo se do sledećeg druženja na neku novu temu očuvanja i unapređenja našeg zdravlja.

Check Also

Najava preventivnih pregleda u nedelju 10.03.2024.godine od 08 do 16 časova

Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 10. marta, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. …