Dodela novčane pomoći i autosedišta za bebe

Danas je u sali Skupštine opštine Osečina priređen prijem za roditelje i njihovu decu koja su rođena u prvoj polovini 2023.godine.

Budžetom opštine, u okviru programa Podrška rađanju i roditeljstvu, s ciljem povećanja populacione politike i povećanja bezbednosti dece u saobraćaju, zajedno sa saradnicima, predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić, podelio je novčanu pomoć i auto-sedišta za novorođenu decu.

Predsednik opštine je mladim roditeljima poželeo dosta radosti i zdravlja u odgajanju dece i da ljubavlju, mudrošću, strpljenjem i požrtvovanošću oblikuju detinjstvo dece.

“Pored mera koje je preduzela država za povećanje nataliteta, i mi kao odgovorna lokalna zajednica ulažemo napore da obezbedimo povoljne uslove za rast i razvoj dece, a samim tim i čitavog društva.

Dolazak deteta u porodicu je neizmerna radost, koja iziskuje određena novčana izdvajanja”, rekao je predsednik opštine.

Odlukom o novčanim davanjima roditeljima za prvo dete roditeljski dodatak 41.906,00 din.( 14 dece); za drugo rođeno 62.859,00 dinara, (6 dece); za treće 83.812,00 dinara (5 dece); za četvrto 100.574,00 din.(2 dece).

Novčana pomoć koju su dobili roditelji za novorođenu decu iznosi za prvo dete, 50 odsto od prosečne zarade u Republici Srbiji, bez poreza i doprinosa, za drugo 25% više u odnosu na prvo i tako redom. Što znači da se izdvajanja za roditeljstvo uvećavaju shodno rastu neto zarade u državi.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …