Drugo mesto na međuokružnom takmičenju u Malim olimpijskim igrama za Obrazovno-vaspitni centar “Osečina”

28. maja 2021. godine, sa početkom u 11:00 časova, održano je međuokružno takmičenje u Malim olimpijskim igrama za školsku 2020/2021. godinu za učenike prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole. Takmičenje se održalo u hali sportskog centra “Master” u Beogradu.

Prvenstvo u Malim olimpijskim igrama je po propozicijama Saveza za školski sport Srbije takmičenje koje se organizuje u pet nivoa u kategorijama I, II i III razreda: školsko (I nivo), opštinsko (II nivo), okružno (III nivo),  međuokružno (IV nivo) i državno (V nivo) prvenstvo. Prvoplasirana ekipa sa opštinskog prvenstva stiče pravo učešća na okružnom prvenstvu. Prvoplasirana ekipa sa okružnog prvenstva stiče pravo učešća na međuokružnom prvenstvu. Prvoplasirana ekipa sa međuokružnog prvenstva stiče pravo učešća na državnom prvenstvu.

Na međuokružnom takmičenju učestvovalo je pet osnovnih škola i  to:

OŠ ,,Nada Purić’’, Valjevo

Obrazovno-vaspitni centar ,,Osečina’’, Osečina

OŠ ,,Svetozar Miletić’’ , Zemun

OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ , Sremska Mitrovica

OŠ ,,Petar Kočić’’ , Inđija

Ekipe naše škole koje su se na Okružnom takmičenju održanom u Valjevu plasirale u naredno kolo takmičenja učestvovale su na međuokružnom takmičenju u Beogradu.

Takmičenje se odvijalo u vidu štafeta, a najbolji plasman je ostvarila ekipa koja je obavila sve zadatke u najkraćem vremenskom periodu.

Na nivou svih razreda takmičio se svaki učenik, odnosno učenica pojedinačno, a vremena postignutih rezultata su se sabirala pa se dobijao rezultat cele ekipe. Pravila su važila za sve razrede, a razlikovali su se poligoni koji su bili prilagođeni uzrastu dece.

Ekipa drugog razreda naše škole nastupala je mešovito u sastavu pet najboljih dečaka i pet najboljih devojčica (plus dve rezerve), a na kraju takmičenja zauzela je odlično, drugo mesto.  Deca su bila izuzetno dobra i požrtvovana, lavovski su se borili do samog kraja, ali nisu uspeli da se plasiraju na Republičko takmičenje, jer dalje ide samo prvoplasirana ekipa. Naša ekipa je javno pohvaljena jer je jedina bez ijedne greške odradila poligon.

Na nivou trećeg razreda učestvovala je samo ekipa devojčica naše škole. Ekipa se sastojala od deset devojčica i dve rezerve. Zbog nedovoljnog broja devojčica trećeg razreda ekipi su priključene dve učenice drugog razreda. Devojčice se dale sve od sebe u savlađivanju prepreka i odrađivanju motoričkih zadataka i na kraju takmičenja zauzele treće mesto.

Ono čime možemo da se ponosimo kao škola jeste velika ljubav učenika prema sportu, njihova energija i želja za uspehom, a sve to uz veliki rad, motivaciju i podršku trenera, profesora fizičkog vaspitanja i sporta Marka Markovića, Ivana Mijailovića i Dušana Milutinovića. Obostrano zadovoljstvo usled postignutih rezultata i samog učešća na takmičenju pokazuju i osmesi na licu svih članova ekipe, koji su se kući vratili presrećni, prepuni sportskih utisaka i prelepih fotografija kao najlepših uspomena.

Učenici drugog razreda:

*Devojčice:                                                                                        *Dečaci:

Jelisaveta Kostić                                                                   David Petrović

Lenka Kostić                                                                             Stefan Ivanović

Anđelija Matić                                                                        Filip Živanović

Natalija Ninić                                                                         Marko Spasojević

Emilija Spasić                                                                        Nikola Nikolić

Teodora Drajić                                                                         Nemanja Cvejić

Učenici trećeg razreda:

*Devojčice

Dunja Radivojević

Maša Samoilović

Lena Milosavljević

Teodora Srećković

Simona Topalović

Nataša Cvejić

Milica Matić

Zhu Ruijie

Neda Oreščanin

Neda Lukić

Vođa  ekipe: Marko Marković

Treneri:   Ivan Mijailović

                                     Dušan Milutinović

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …