Sajam turizma u Beogradu: Između planina i mora

Po 43. put pod kupolama beogradskog sajma okupili su se turistički radnici celog sveta i predstavili šta sve pripremaju za ovu, ali i naredne godine za turiste i sve one koji vole i žele da upoznaju neka nova, udaljena i zanimljiva mesta širom naše planete.

Po prvi put ove godine u poseti Sajmu turizma bili su i učenici našeg Obrazovno-vaspitnog centra „Braća Nedić“ Osečina, smera turističko-hotelijerski tehničar i kuvar.

Prilikom posete, koja je deo planiranih aktivnosti obrazovno-vaspitnog programa i rada, učenici ova dva obrazovna profila upoznali su se sa turističkom ponudom regiona, ali su imali i aktivnu ulogu u promociji kraja u kojem žive kroz rad na štandu turističke organizacije „Podgorina“.

Kuvari su na najbolji i najlepši način predstavili ukus i karakter Podgorine, a kako drugačije nego kroz pripremu i prezentaciju specijaliteta od šljiva, dok su turističko-hotelijerski tehničari u direktnom kontaktu sa posetiocima sajma  predstavili antropogene i prirodne turističke resurse našeg kraja.

Za turističke radnike ovogodišnji sajam bio je prilika da posle dve godine pauze ponovo se sretnu, razmene iskustva, ideje, ali i druže i u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi obnove kontakte, uspostave neke nove i pokrenu saradnju.

Nakon dve godine zabrana, zatvaranja i blage stagnacije turističkih kretanja ova godina je prilika da se nadoknadi propušteno i na putovanju između planina i mora upoznaju neke nove destinacije, ali prvenstveno upozna i doživi Srbija.

Check Also

Obeležena godišnjica pogibije Pilota pukovnika Milenka Pavlovića

Na današnji dan pre tačno 24 godine, na nebu iznad Valjeva herojski je poginuo pukovnik …