Univerzalna škola sporta u SC “Osečina”: Višestrani razvoj veština temeljno gradi ličnost deteta i mogućnost zdravog i pravilnog napredovanja

“Današnja manifestacija je prva u nizu, kojima ćemo obeležiti 30 godina rada SC “Osečina”, izjavio je direktor SC “Osečina Dragan Perišić.

Polaznici Univerzalne škole sporta iz Osečine i Školice sporta „Super klinci“ iz Valjeva, su se pre svega igrali, družili i sticali nova drugarstva. Pokazali su i zavidan nivo motoričkih sposobnosti za svoj uzrast.
Projekat koji je započet 2017-te godine ima sve više polaznika. U ovom trenutku školicu pohađa 45 dece pretškolskog uzrasta i oko 180 dečaka i devojčica iz Osečine i Pecke.
Cilj Univezalne škole sporta je da svakom detetu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, koje izrazi zainteresovanost za bavljenje sportom, omogući besplatno bavljenje sportom.

Кroz bazične sportove deca razvijaju aerobne i anaerobne kapacitete, motoričke sposobnosti, a višestrani razvoj veština temeljno gradi ličnost deteta i mogućnost zdravog i pravilnog napredovanja.

Check Also

Kiša golova pred odlazak u zimski san: Osečina ubedljivo savladala Mladost iz  Prnjavora za kraj odlične polusezone

Pune tribine, euforija, golovi, slavlje, pobeda – svi izveštaji sa utakmica OFK Osečine počinju da …