Zeleni karavan u poseti opštini Osečina: Vladimir Radivojević kandidat za poslanika

Da živimo bolje, da živimo duže i da živimo zajedno, osnovne su poruke koje je poslao Nebojša Zelenović koji je zajedno sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom i zelenim karavanom bio u poseti opštini Osečina. Oni su zajedno sa svojim domaćinima iz grupe građana Pokreni se, obišli jedno domaćinstvo u selu Lopatanj, zatim lokaciju gde je planirana izgradnja deponije, da bi na kraju u prepunoj skupštinskoj sali održali i tribinu.

Vladimir Radivojević, poslanički kandidat sa liste MORAMO upoznao je kako svoje goste tako i meštane Osečine, sa namerom lokalne vlasti da se u Osečini, na apsolutno neadekvatnoj lokaciji, izgradi deponija za odlaganje smeća iz opština Mali Zvornik, Ljubovija, Кrupanj i grada Loznice. Rekao je da će se, ako postane poslanik, u Narodnoj skupštini boriti protiv te namere osečanskih funkcionera. Takođe boriće se za povratak institucija u Osečinu, kao što su sudska jedinica, katastar, poreska uprava…

Nebojša Zelenović je istakao da je sada, kada cena hrane raste iz dana u dan, vreme da država uloži ogroman novac u poljoprivredu i da postanemo svetska sila u njenoj prozvodnji. Osnovni predlozi koalicije MORAMO su da se odmah daju subvencije od 200 evra po hektaru, gorivo i đubrivo upola cene, a da veterinari i agronomi o trošku države daju savete poljoprivrednicima.

Najpoznatiji ekološki aktivista u Srbiji, Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je verovatno najzaslužniji za zaustavljanje projekta Rio Tinto, obećao je građanima Osečine da neće dozvoliti izgradnju deponije u našoj opštini pa ako nema drugog načina i blokadom puteva.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …