Akcja “Posadi svoj hlad”: Stvaramo zelenu budućnost

Danas je u Opštini Osečina, na Trgu braće Nedić, po drugi put realizovana akcija “Posadi svoj hlad”. Akciju je podržala društveno odgovorna firma “Podgorina frucht” doo iz Osečine koja je obezbedila donaciju u vidu sadnica belog jasena.

Uprkos hladnom vremenu na podelu su došli građani svih generacija, ali kao i uvek najviše su se obradovala deca.

Posebno raduje činjenica da smo opet zajedničkim snagama, obogatili našu zemlju novim sadnicama drveća koje su naša nada i sredstvo u borbi protiv klimatskih promena i zagađenja vazduha.

Prema istraživanjima, oko 70% gradova na svetu već oseća efekte klimatskih promena, a skoro svi su u opasnosti. Najefikasniji i najjeftiniji način da se pozitivno utiče na klimatske promene, kao i da se poboljša dobrobit ljudi koji žive u gradovima jeste sadnja drveća, i samim tim, povećanje zelenih površina.

Svetska zdravstvena organizacija navodi da je preporučeni minimum zelenila devet kvadratnih metara po stanovniku. To znači da bi svaki od oko 7,5 milijardi stanovnika naše planete trebalo da zasadi bar 160 stabala u svom životu. Tek onda bismo mogli da kažemo da je Zemlja zelena planeta.

Nastavljamo našu akciju i na proleće jer samo delima možemo sačuvati našu planetu.

Mi smo posadila drvo, a ti??

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …