ZA BOLjI ŽIVOT U SELU

Danas je u Ministarstvu za brigu o selu, predsednik opštine Osečina Nikola Tomić, potpisao Ugovor o dedeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.


Ugovor je potpisan između predstavnika Ministarstva za brigu o selu, opštine Osečina i mladog poljoprivrednika Vladimira Milisavljevića iz Osečine.
Bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće opredeljena su na osnovu konkursa koji je raspisalo Ministarstvo za brigu o selu, odnosno, po osnovu Uredbe koju je usvojila Vlada Republike Srbije.


Za ovu namenu opredeljeno je 500 miliona dinara, odnosno, 1.2 miliona po domaćinstvu.
“Ponosan sam što je mladi sugrađanin, poljoprivrednik, Vladimir Milisavljević iz Sela Osečina potpisnik ugovora, primer da mlad i obrazovan čovek vidi perspektivu života na selu. Važno je napomenuti da pored opštih uslova koji su propisani konkursom, Vladimir ispunjava i uslov formalnog obrazovanja iz oblasti poljoprivrede. Nakon završene Poljoprivredne škole i ostvarenog odličnog uspeha, završio je Akademiju strukovnih studija u Šapcu.
Ovo je prva kupovina kuće na selu na teritoriji opštine Osečina, nadam se da će u narednom periodu biti još zainteresovanih korisnika sredstava”, istakao je predsednik Tomić.


Vlada Republike Srbije vodi odgovornu politiku kojom utiče na poboljšanje uslova i života na selu, a bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća samo su jedna od mera kojima se utiče na povećanje broja stanovnika u selima i smanjenje prosečne starosti stanovnika u selima.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …