Snežna kataklizma u našoj opštini: Pad drveća izazvao neprohodnost puteva i prekid elektro mreže

Sednica štaba za vanredne situacije opštine Osečina održana je danas u 18 časova zbog aktuelne situacije povodom velikih snežnih padavina, prekida saobraćaja i napajanja električnom energijom.

Ekipe JKP Osečina, policije, PZP Valjevo i vatrogasno spasilačke jedinice su sa meštanima od jutra na terenu i rade na uočavanju i otklanjanju smetnji.

Oko 13 časova došlo je do kvara na glavnom dalekovodu 110KV, što je dovelo do nestanka struje na teritorijama opština Ljubovija i Krupanj. U jutarnjim časovima očekuju se ekipe iz Valjeva i Šapca koje će pokušati da otklone kvar. Slična situacija je i u ostalim opštinama Kolubarskog okruga.

Bez električne energije je i izvorište “Pecka” u Poljanama, pa se distribucija vode obavlja pomoću agregata.

Po pitanju puteva, glavni problemi su padovi drveća koji usporavaju čišćenje snega. U prekidu su bili u više navrata i putevi Pecka – Ljubovija u prevoju Proslop, Pecka – Osečina, Osečina – Valjevo, Pecka – Valjevo preko Ive, kao i državni put Osečina – Krupanj preko Rožnja koji je i dalje u prekidu.

Radnici JKP “Osečina” su od jutarnjih časova na terenu raspoloživom mehanizacijom i radiće se u tri smene.

U prvom danu padavina prioritetni pravci za čišćenje bili su putevi u 4 sela u kojima su bile zakazane sahrane, kao i putevi do obolelih lica kojima je bila neophodna medicinska pomoć. Visina snega u selima je preko 40cm, a sneg će padati do ponedeljka do popodnevnih sati prema podacima RHMZ.

Vanredna situacija u opštini Osečina je i dalje na snazi od 8. novembra 2021. kada su našu opštinu zadesila obilne padavine koje su izazvale velika oštećenja na putnoj infrastrukturi.

Iz štaba apeluju na građane da bez preke potrebe ne kreću na put dok se vremenske prilike ne stabilizuju.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …