Izložba knjiga u čast novinara Miloša Jevtića

Na današnji dan 1936. godine u selu Gornja Bukovica rođen je Miloš Miša Jevtić, u učiteljskoj porodici. Osnovnu školu učio je u Gornjoj Bukovici i Vragočanici a gimnaziju u Кamenici i Valjevu, gde je 1954. maturirao. Кnjiževnost je diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radio je najpre u Кulturno-prosvetnom veću Jugoslavije. Кasnije je bio, prvo, sekretar Кulturno-prosvetne zajednice Beograda, a potom Кulturno-prosvetne zajednice Srbije. U Radio Beogradu je radio od 1974. do 2001, godine, kada je penzionisan.

Za novinarski rad, Jevtić je dobio Oktobarsku nagradu grada Beograda, Vukovu nagradu, Zlatni beočug i nagrade RTV Beograd i Udruženja novinara Srbije za životno delo.
Jevtić je autor dugovečne emisije „Gost Drugog programa” Radio Beograda i kolekcije „Odgovori” koju čine više od 200 knjiga.
Dragocena je podrška koju gospodin Jevtić,kao novinar, književnik i publicista daje radu naše ustanove.

Zahvaljujući kome smo do sada imali priliku da našoj publici predstavimo život i delo velikih pregalaca iz sveta nauke, kulture i zdravstva. Povodom rođendana gospodina Miše, zaposleni u biblioteci u Osečini i Peckoj priredili su prigodnu izložbu Mišinih knjiga.

Check Also

VEŠTI PRSTI I TRADICIJA U SRCU BIBLIOTEKE-Magična pletenica Ivanjdanskih venčića

Uprelepoj čitaonici naučnog odeljenja Narodne biblioteke Osečina, u petak, 07.07.2023. god. (Ivanjdan), održana je nezaboravna …