Zaštita životne sredine na delu: Nabavljeni kontejneri za čistiju Osečinu

Kao što je početkom godine i obećano, Opština Osečina je nabavila još 22 kontejnera za odlaganje smeća. Sa 20 kontejnera koji su nabavljeni u prvoj polovini godine, ukupno za ove namene u 2021.godini opština je utrošila 1.000.000,00 dinara.

Po rečima predsednika opštine Osečina, Nikole Tomića, ova i naredne godine, su godine razvoja i unapređenja životne sredine u Srbiji.

„Godinama se planiralo i pričalo da je neophodno ulagati u zaštitu životne sredine koja nam je nažalost sve zagađenija. Konačno se sa reči prešlo na dela. Neophodna su velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu, počevši od nabavke komunalne opreme-kontejnera, kanti, do nabavke još smećara, čišćenja divljih deponija, zatvaranja i rekultivacije smetlišta u Belotiću do potpunog uređenja sistema upravljanja komunalnim otpadom.

Napomenuo bih da ulaganja opštine u zaštitu životne sredine nikada neće biti dovoljna ukoliko se svest naših građana ne promeni, i postanemo svesni da zagađivanjem naše okoline štetimo u stvari sami sebi. Iako naše Javno komunalno preduzeće “Osečina” svake godine uklanja i čisti divlje deponije, može se primetiti pomak, jer se sve više građana javlja sa zahtevom za postavljanjem novih ili povećanjem broja kontejnera u seoskim sredinama.

Očekujemo da uskoro uz pomoć države preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima počnemo i izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Sva projektno tehnička dokumentacija, dozvole i saglasnosti su obezbeđene. Izgradnjom postrojenja rešićemo dugogodišnje probleme naših građana“, istakao je predsednik.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …