Zaštita životne sredine na delu: Nabavljeni kontejneri za čistiju Osečinu

Kao što je početkom godine i obećano, Opština Osečina je nabavila još 22 kontejnera za odlaganje smeća. Sa 20 kontejnera koji su nabavljeni u prvoj polovini godine, ukupno za ove namene u 2021.godini opština je utrošila 1.000.000,00 dinara.

Po rečima predsednika opštine Osečina, Nikole Tomića, ova i naredne godine, su godine razvoja i unapređenja životne sredine u Srbiji.

„Godinama se planiralo i pričalo da je neophodno ulagati u zaštitu životne sredine koja nam je nažalost sve zagađenija. Konačno se sa reči prešlo na dela. Neophodna su velika ulaganja u komunalnu infrastrukturu, počevši od nabavke komunalne opreme-kontejnera, kanti, do nabavke još smećara, čišćenja divljih deponija, zatvaranja i rekultivacije smetlišta u Belotiću do potpunog uređenja sistema upravljanja komunalnim otpadom.

Napomenuo bih da ulaganja opštine u zaštitu životne sredine nikada neće biti dovoljna ukoliko se svest naših građana ne promeni, i postanemo svesni da zagađivanjem naše okoline štetimo u stvari sami sebi. Iako naše Javno komunalno preduzeće “Osečina” svake godine uklanja i čisti divlje deponije, može se primetiti pomak, jer se sve više građana javlja sa zahtevom za postavljanjem novih ili povećanjem broja kontejnera u seoskim sredinama.

Očekujemo da uskoro uz pomoć države preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima počnemo i izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Sva projektno tehnička dokumentacija, dozvole i saglasnosti su obezbeđene. Izgradnjom postrojenja rešićemo dugogodišnje probleme naših građana“, istakao je predsednik.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Spektakl na otvaranju polusezone: OFK Osečina pregazila Lajkovčane na prolećnoj premijeri

Možda i jedan od najboljih dana od kako se igra fudbal u Osečini. Od samog …