PRAVI PUT OBRAZOVANjA

Nakon inicijalnog sastanka tokom ovogodišnjeg Sajma šljiva u Osečini kada su uspostavljeni kontakti i dogovoreni pravci saradnje između Obrazovno-vaspitnog centra „Braća Nedić“ i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, ponedeljak 20.09.2021. godine u Vrnjačkoj Banji je potpisan ugovor o saradnji ove dve obrazovne ustanove.


Prilikom potpisivanja Ugovora direktor naše škole Zoran Petrović i dekan fakulteta prof. dr Drago Cvijanović izjavili su da je ovo početak duge i uspešne saradnje u oblasti obrazovanja stručnjaka iz oblasti turizma i hotelijerstva, gastronomije i ugostiteljstva, te da saradnja podrazumeva i zajednički rad na definisanju i unapređenju stručnih profila u oblasti turizma. Naredni koraci saradnje su organizovanje gostujućeg predavanja prof. dr Cvijanovića i saradnika sa fakulteta u Vrnjačkoj Banji na teme ruralnog turizma i marketinga u turizmu te organizovanje studijske poseta naših učenika, profesora i stručnih saradnika fakultetu u Vrnjačkoj Banji tokom koje bi se kroz međusobno usklađene i nadovezujuće teorijske i praktične nastavne celine omogućilo učenicima sticanje neophodnih znanja i veština koje bi ih pozicionirale na tržištu rada, ali i pomogle u daljem školovanju.

Saradnja ove dve obrazovne ustanove podrazumeva i zajedničko učestvovanje na projektima pred domaćim i međunarodnim institucijama kao i zajedničko organizovanje i učestvovanje na manifestacijama prosvetnog, inovativnog i popularnog karaktera.

Ovo je samo jedna od inicijativa koje naša škola preduzima u cilju stvaranje uslova za kvalitetno i savremeno obrazovanje koje je usklađeno sa potrebama tržišta rada.

Check Also

Ministar Martinović obišao radove na objektu srednjeg obrazovanja u Osečini

Rekonstrukcija i adaptacija objekta srednje škole u okviru vaspitno-obrazovnog centra „Braća Nedić“ u Osečini privode …