Biram bicikl, biram zdravlje

Evropska nedelja mobilnosti od 16.-22.septembra obeležava se u opštini Osečina i drugim opštinama i gradovima u Srbije.

Ovogodišnja tema manifestacije Evropske nedelje mobilnosti „Održiva mobilnost za zdraviji život“ a slogan ovogodišnje kampanje je „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!

Obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti započeto je vožnjom bicikli i trotineta predškolske grupe, a nastavljena je rekreativnom vožnjom bicikala učenika prve i treće godine OVC „Braća Nedić“ sa svojim profesorima Bijanom Mićić i Nenadom Ikonićem.

Cij vožnje je da se predstave aktivnosti održive mobilnosti i promovišu alternativni vidovi saobraćaja i prilike za smanjenjem buke i zagađenja vazduha od saobraćaja, ali i da se upoznaju lokalni predeli i provede kvalitetno i aktivno slobodno vreme bez mobilnog telefona i interneta.

U pratnji saobraćajne policije PS Osečina grupa biciklista se provezla ulicama Osečine sa jedinim ciljem da se skrene pažnja na bicikliste kao učesnike u saobraćaju.

Na trasi „Stare džade“ od Osečine do Komirića učesnici su pregazili i reku Jadar, uživali u predelima Rađevine.

U Komiriću su organizovali i malo takmičenje u gađanju iz airsoft puške gde je prvo mesto odneo Mihailo Tomić. 

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …