Biram bicikl, biram zdravlje

Evropska nedelja mobilnosti od 16.-22.septembra obeležava se u opštini Osečina i drugim opštinama i gradovima u Srbije.

Ovogodišnja tema manifestacije Evropske nedelje mobilnosti „Održiva mobilnost za zdraviji život“ a slogan ovogodišnje kampanje je „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!

Obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti započeto je vožnjom bicikli i trotineta predškolske grupe, a nastavljena je rekreativnom vožnjom bicikala učenika prve i treće godine OVC „Braća Nedić“ sa svojim profesorima Bijanom Mićić i Nenadom Ikonićem.

Cij vožnje je da se predstave aktivnosti održive mobilnosti i promovišu alternativni vidovi saobraćaja i prilike za smanjenjem buke i zagađenja vazduha od saobraćaja, ali i da se upoznaju lokalni predeli i provede kvalitetno i aktivno slobodno vreme bez mobilnog telefona i interneta.

U pratnji saobraćajne policije PS Osečina grupa biciklista se provezla ulicama Osečine sa jedinim ciljem da se skrene pažnja na bicikliste kao učesnike u saobraćaju.

Na trasi „Stare džade“ od Osečine do Komirića učesnici su pregazili i reku Jadar, uživali u predelima Rađevine.

U Komiriću su organizovali i malo takmičenje u gađanju iz airsoft puške gde je prvo mesto odneo Mihailo Tomić. 

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …