Predsednik najavio ulaganja u održavanje elektromreže kao i nastavak asfaltiranja seoskih puteva

Jaka kiša koja je prethodna tri dana padala na teritoriji opštine Osečina, ponovo je nanela velike štete na opštinskim i nekategorisanim putevima.


Službe JKP su angažovane na hitnom i urgentnom održavanju puteva, od kojih su mnogi neprohodni.
Po rečima direktorke JKP Osečina, Nataše Đukić, zahtevi za sanaciju puteva stižu iz svih sela i sva raspoloživa mehanizacija je na terenu još od petka popodne.

Da je asfaltiranje puteva jedino rešenje, kako se ovakve štete ne bi stalno ponavljale, istakao je i predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

“Velika sredstva se ulažu u redovno održavanje naše loklane putne infrastrukture, ali kako s godinama dolazi do sve većih klimatskih promena, i pojava jakih kiša i bujica, nemoguće je obezbediti zadovoljavajuće puteve samo rekonstrukcijom kamenim agregatom.

Radimo na tome da se nastavi asfaltiranje opštinskih puteva, da asfalt dođe do svakog sela, pre svega na one puteve koji su najzahtevniji za održavanje.

Još jedan veliki problem koji prati štetu na putevima usled velikih padavina je i elektrosnabdevanje. Prilikom svake kiše dešava se da bez struje danima ostanu sela poput Gornjeg Crniljeva ,Dragodola i drugih. Istakao bih veoma važnu činjenicu a to je da se za mesec dana ne mogu srediti svi dugogodišnji problemi. Građani treba da znaju da godinama nije bilo ulaganja u održavanje elektro mreže ali i to ćemo rešiti uz saradnju sa nadležnim institucijama, “, rekao je predsednik.

Prethodnih dana najviše su oštećeni putevi u selu Dragijevica, Selo Osečina, Gornje Crniljevo, Skadar, Dragodol i Carina.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …