Potpisan ugovor o finansiranju programa energetske efikasnosti

Nakon sprovedenog Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike, kojim je Opština Osečina ostvarila pravo na sredstva u visini od 2.000.000,00 dinara, danas je u Kraljevu potpisan Ugovor o finansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.


U ime Opštine Osečina Ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine, Biljana Mićić sa ministarkom dr Zoranom Mihajlović.


” Za stanovnike Opštine Osečina današnje potpisivanje Ugovora o finansiranju energetske efikasnosti, ima veliki značaj. Pored sredstava koje smo dobili od Ministarstva rudarstva i energetike, iz budžeta Opštine Osečina su takođe opredeljena sredstva u istom iznosu, odnosno ukupna sredstva za realizaciju ovog Programa su 4 miliona dinara koji obuhvataju ugradnju i nabavku materijala za izolaciju zidova, krovova, zamenu spoljnih vrata i prozora, nabavku i instalaciju kotlova na biomasu, kao i nabavku pratećih instalacija grejnog sistema za porodične kuće.
Prvo će biti raspisan javni poziv za privredne subjekte koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj efikasnosti porodičnih kuća i stanova, a nakon toga javni poziv na koji će moći da se prijave sugrađani za sufinansiranje zamene stolarije na porodičnom objektu, postavljanje izolacije ili nabavke kotlova na biomasu”, naglasila je zamenica predsednika Biljana Mićić.


Sve potrebne informacije o načinu i uslovima učešća u programu energetske efikasnosti, građani će moći da potraže u Opštinskoj upravi i na sajtu Opštine Osečina.
“Izražavam veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije i Ministarstvu rudarstva i energetike za dobijena sredstva, kao i napore koje svakodnevno ulažu za dobrobit svih građana naše zemlje. Energetska efikasnost pored uštede energenata za porodice, ima i efekat očuvanja životne sredine, što nam je svima cilj”, naglasio je predsednik opštine Osečina, Nikola Tomić.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

I ove nedelje preventivni pregledi u Domu zdravlja

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 24.marta …