Veseli kutak: konačno igralište za najmlađe u Osečini

Opština Osečina je učestvovala na Javnom pozivu koje je raspisalo Ministarstvo zaštite životne sredine, za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa.
Vrednost odobrenih sredstava je 3.614.280,00 dinara, iz budžeta opštine Osečina opredeljeno je 903.570,00 dinara, tako da ukupna vrednost projekta iznosi 4.517.850,00 dinara i obuhvata sanaciju i rekultivaciju degradiranog zemljišta uređenjem i izgradnjom igrališta za decu.

“Opština Osečina ima dosta prirodnih resursa koje treba zaštititi i očuvati, i tako obezbediti opstanak i razvoj turizma, privrede i poljoprivrede. Deca su naš najvredniji resurs, naše bogatstvo. Na odraslima je da obezbede kvalitetne uslove za rast i razvoj dece. Izgradnjom igrališta stvorićemo bezbednu i organizovanu sredinu za najmlađe. Uređenjem zemljišta i postavljanje mobilijara, uređujemo sredinu za decu i roditelje. Ovim Javnim pozivom mogla su da se saniraju i rekultivišu samo zemljišta koja su u javnoj svojini opštine, tako da je lokacija na kojoj će se graditi igralište za decu na kat.parceli 2302/3 KO Osečina, a koja se nalazi između pijace i stambenih objekata u Ul. cara Lazara. Namenjeni prostor trenutno je zapušten sa par oronulih šupa. U dogovoru sa vlasnicima stambenih objekata uradiće se montažnih tipski objekti za držanje ogreva, obzirom da nisu priključeni na centralno grejanje.
I ovog puta ističem, da kao jedinica lokalne samouprave, nemamo sektor koji se bavi pripremom projektne dokumentacije, ali imamo zaposlene koji su profesionalno osposobljeni i zainteresovani da isprate svaki poziv i konkurs i time omoguće dobre uslove za kvalitetan život svojih sugrađana. Životna sredina je uvek bila prioritet, a danas naročito.
Udruženim snagama do zajedničkog cilja “, naglasio je predsednik Opštine Nikola Tomić.

Из серијала Глас Подгорине. Пројекат је суфинансиран из буџета Општине Осечина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Check Also

Osaka kup okupio preko 600 mališana iz celog regiona

Na fudbalskim terenima SC Osečina 08. 09. Juna uspešno je održan “I Osaka kup” u …